Bebeluş adus pe lume în ambulanţă de către o mamă de 14 ani

Întâmplarea a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, în satul Cerneşti, din comuna Todireni. Familia adolescentei a sunat la 112 pentru a cere ajutorul cadrelor medicale. Aceştia au spus că fata avea dureri specifice naşterii, deşi sarcina nu era încă la termen. La faţa locului a fost direcţionat un echipaj de la Ambulanţă. Tânăra mers cu o căruţă în întâmpinarea ambulanţei. Ajunse acolo, cadrele medicale au realizat că tânăra era gata să nască şi bebeluşul se pregătea să vină pe lume. Din cauza distanţei mari şi a drumului încă în reparaţie, cei de la Ambulanţă au realizat că naşterea se poate produce pe drum, astfel că au cerut ajutorul unei ambulanţe cu medic.

Copilul a fost dus la Maternitate, unde a fost imediat preluat de specialişti şi transferat în secția de Terapie Intensivă.

„Bebeluşul a ajuns cu stare generală mediocră, detresă respiratorie, hipotermie. A fost admis în Terapie Intensivă Neonatală, s-a instituit ventilaţie mecanică non invazivă, încălzire controlată, stabilizare hemodinamică şi metabolică. Prognosticul este influenţat atât de complicaţiile prematurităţii, vârsta extrem de tânără a mamei, dar şi naşterea în afara spitalului. Este monitorizat permanent”, a precizat medicul primar în neonatologie Carmen Zaboloteanu, medicul şef al secţiei neonatologie din cadrul Maternităţii Botoșani.

O situaţie de-a dreptul inedită a fost înregistrată în urmă cu câteva săptămâni la această maternitate. În acelaşi salon au fost cazate o mamă şi fiica sa, ambele dând naştere unor bebeluşi.