Biblioteca USV, dotată cu 50 de calculatoare performante

Biblioteca USV își anunță cititorii că, începând cu anul universitar 2023-2024, pune la dispoziția tuturor beneficiarilor un număr de 50 de calculatoare performante, cu toate aplicațiile moderne necesare procesului didactic și celui de învățare, fiind dotate cu pachetul complet Office: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Microsoft Teams, Publisher, Access.

Aceste echipamente sunt repartizate în sălile de lectură ale bibliotecii, fiind conectate prin Wireless USV la aplicația de căutare a publicațiilor Opac, la modulele de achiziție, indexare, prelucrare și comunicare a colecțiilor. Totodată, ele facilitează accesul la resurse electronice românești și străine (reviste științifice USV și proiecte Anelis Plus) și permit gestionarea conturilor individuale. Prin serviciul online, se oferă posibilitatea de rezervare a titlurilor solicitate și de prelungire a termenului de împrumut.

Menționăm că facilitățile puse la dispoziția utilizatorilor au fost implementate în cadrul Proiectului „Modernizarea și echiparea infrastructurii educaționale universitare”, realizat prin eforturile Rectoratului USV.

Colectivul Bibliotecii, prin Serviciul de Relații cu Publicul, este pregătit pentru a transmite informațiile necesare privind accesarea și folosirea eficientă a noilor echipamente, fiind la dispoziția tuturor celor interesați.