Bustul lui George Tofan, donat Casei Corpului Didactic, de Ziua Culturii Naționale. Prof. Traian Pușcă: „Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Bilca”

Luni, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, Casa Corpului Didactic (CCD) „George Tofan” Suceava a organizat Simpozionul „Reflecții eminesciene în literatura și cultura română”. La eveniment au luat parte profesori, inspectori școlari, dar și copii care au susținut momente artistice.
De asemenea, alături de directorul CCD, prof. Traian Pușcă, a fost și inspectorul general adjunct al IȘJ Suceava, prof. Petru Crăciun, dar și primarul comunei Bilca, Zaharie Rusu. Edilul nu a venit cu mâna goală, ci a oferit cu titlu de donație bustul lui George Tofan, personalitate marcantă a Bucovinei, al cărui nume este purtat de CCD Suceava. 
Prof. Traian Pușcă a transmis mulțumiri comunității din Bilca, localitate din care a plecat și George Tofan, pentru neprețuitul dar.
„Astăzi e o mare sărbătoare pentru noi, românii, pentru că îl sărbătorim pa marele nostru poet Mihai Eminescu. De Ziua Culturii Naționale, avem bucuria să primim din Partea Primăriei și a Consiliului Local Bilca bustul ilustrului bucovinean George Tofan. Domnule primar, vă mulțumim pentru eforturile depuse și pentru frumoasa colaborare”, a spus directorul CCD Suceava, prof Traian Pușcă.
Despre acest bust, primarul Zaharie Rusu a precizat că a fost realizat la Bcău și donat din toată inima Casei Corpului Didactic „George Tofan” din Suceava.
„Sunt bucuros să mă aflu la Casa Corpului Didactic care poartă numele ilustrului filosof, profesor, publicist George Tofan, un mare luptător pentru învățământul românesc din Bucovina. Noi suntem mândri că la Bilca am avut un asemenea om, dar și de faptul că CCD Suceava îi poartă numele. Printr-o hotărâre de Consiliu Local, am donat acest bust și sunt foarte bucuros de acest lucru”, a transmis primarul comunei Bilca, Zaharie Rusu.
Elevii Școlii Gimnaziale „George Tofan” Bilca au susținut un scurt program artistic, aceștia fiind urmați de elevi ai Colegiului de Artă din Suceava.
Trebuie spus că participanții au primit distincții și diplome din partea CCD Suceava.