Butelie încărcată cu freon, descoperită într-un autoturism, în PTF Siret

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei  Siret au întocmit dosar penal unubărbat în mașina căruia au descoperit o butelie cu agent refrigerant,  în valoare de aproximativ 500 lei, reținută ulterior de către lucrătorii vamali.

În cursul nopții trecute, în jurul orei 02.00, la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, județul Suceava, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetățean român în vârstă de 47 de ani, la volanul unui autoturism marca Skoda înmatriculat în România.

Acţionând în baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali, a efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport, descoperind ascunsă o butelie  cu agent refrigerantcu greutatea de 13,6 kg, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale.

Marfa, în valoare de aproximativ 500 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar persoana în cauză este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de transportul şi tranzitul de substanţe şi preparate periculoase şi tentativă de contrabandă calificată. La finalul cercetărilor vor fi luate măsurile legale ce se impun.