Calendarul zilei de 13 octombrie

În anul 1925 s-a născut Margaret Thatcher, politician britanic, prim-ministru al Regatului Unit (d. 2013). Baroneasa Thatcher a fost singura femeie aleasă în funcția de prim-ministru sau lider al unui partid politic major în Regatul Unit, precum și primul premier britanic ales de trei ori consecutiv (1979, 1983 și 1987), record politic pe care l-a egalat numai Tony Blair în 2005.

În anul 54 Împăratul roman Claudius moare, după ce a fost otrăvit de soţia sa, Agripina, eveniment ce a dus la venirea pe tron a fiului ei în vârstă de 17 ani, Nero, cel care mai tarziu avea să incendieze Roma.În anul 1858 s-a născut Take Ionescu, politician român, prim-ministru al României (d. 1922)
În anul 1860 a fost făcută prima fotografie din spaţiu, dintr-un aerostat suspendat la înălţimea de 1200 de picioare deasupra oraşului Boston.
În anul 1879 a fost dată Legea de revizuire a art. 7 din Constituţia României, care acorda cetăţenie şi locuitorilor de altă religie decât cea creştină. Evreii pământeni primeau, astfel, cetăţenie română.
În anul 1914 Garrett Morgan inventează şi patentează masca de gaze.
În anul 1923 oraşul Ankara a devenit capitala statului turc modern, în locul Istanbulului.
În anul 1995 fizicianul francez Joseph Rotblat, militant împotriva folosirii bombei atomice, a primit Premiul Nobel pentru Pace.
În anul 1998 regizorului Lucian Pintilie i-a fost decernat Premiul special al juriului, la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia, pentru filmul Terminus Paradis.
În anul 2013 a murit Angela Moldovan, cântăreață română de muzică populară. A fost căsătorită cu actorul Victor Moldovan și cu textierul şi scenaristul Mircea Block, autorul versurilor a mai multor binecunoscute cântece precum Mi-am făcut bundiță nouă, Fata neichii, Sârba de la Deleni, Ia mai zi-i măi fluieraș, Merge satul la cules, Dorul mă cată pe-acasă.