În anul 1969 a avut loc prima vizită a unui preşedinte american în România. Nicolae Ceauşescu împreună cu prim-ministrul Gheorghe Maurer, l-au primit la aeroportul Otopeni, pe preşedintele Statelor Unite ale Americii, Richard Nixon. Membrii delegaţiei americane au fost întâmpinaţi de populaţia Bucureştiului cu un sincer entuziasm, fapt remarcat de altfel şi de președintele Nixon.
1829: Împăratul Braziliei, Pedro I, se căsătorește prin procură, la Munchen, la palatul Leuchtenberg, cu frumoasa Amélie de Leuchtenberg.
1830: Carol al X-lea al Franței abdică în favoarea nepotului său Henri, Duce de Bordeaux. Totuși, Camera Deputaților controlată de liberali a refuzat să-l confirme pe ducele de Bordeaux drept Henric al V-lea votându-l pe ducele de Orléans, Ludovic-Filip drept rege al Franței.
1923: Calvin Coolidge își începe mandatul ca cel de-al 30-lea președinte al Statelor Unite.
1929: Se înființează Regia Autonomă a Porturilor și Căilor de Comunicație pe Apă (PCA) care ia în exploatare și administrare căile de comunicație pe apă, porturile, vasele aferente, instalațiile de orice fel ș.a..
1936: Ediția a XI-a a Jocurilor Olimpice – Berlin, Germania (2 august – 16 august); România a obținut 1 medalie de argint.
1939: Albert Einstein și Leo Szilárd scriu o scrisoare președintelui Franklin D. Roosevelt, îndemnându-l să înceapă proiectul Manhattan pentru a dezvolta o armă nucleară.
1940: Stalin semnează un decret abuziv (fără niciun fel de consultare a locuitorilor regiunii) de crearea a Republicii Sovietice Socialiste Moldovenească pe o parte din pământul românesc ocupat cu forța de Armata Roșie
1945: S-a încheiat Conferința de la Potsdam, în care Puterile Aliate au discutat viitorul Germaniei după Al Doilea Război Mondial.
1953: Se fondează Stadionul Național din București.
1985: Inaugurarea crucișătorului „Muntenia”, construit la Șantierul naval din Mangalia.
1997: La Catedrala greco-catolică „Sfânta Treime” din Blaj sunt depuse osemintele marelui iluminist român Ioan Inocențiu Micu (Klein), personalitate marcantă a Școlii Ardelene, aduse de la Roma după 230 de ani de la moartea sa. Au loc cu acest prilej ceremonii religioase, cu participarea înalților prelați ai Bisericii greco-catolice. Rămășițele pământești ale episcopului greco-catolic au fost reînhumate în catedrală în octombrie 1997.