Când iau românii banii de pe cardul de energie pentru plata facturilor pentru întreținere. Documentele necesare

Românii care trebuie să primească ajutorul de la stat pentru plata facturilor pentru întreținere vor primi primele carduri la 1 februarie. Ce documente sunt necesare.

Noi ne-am propus să finanțăm, să sprijinim cheltuiala care este cea mai mare în totalul costurilor pe fiecare locatar, care este cea cu căldura. Am spus că la oficiile poștale sau la poștaș, fiecare beneficiar se prezintă cu 3 documente.

Este vorba despre cartea de identitate, este vorba despre cardul de energie și facturile doveditoare. În lipsa acestei facturi, pentru că asociația de proprietari nu emite factură către locatari, ci afișează doar tabelul cu cheltuielile lunare, ar trebui să găsim acest document care să vină în sprijinul persoanelor vârstnice, prin care să facă dovada datoriei. Ca să îți plătești încălzirea la bloc trebuie să îți ridici acest certificat, această adeverință, ca să fie pe înțelesul tuturor, de la administrator, de la asociația de proprietar”, a explicat Marcel Boloş, ministrul Fondurilor Europene la Antena 3 CNN.

Începând cu data de 16 ianuarie asociațiile de proprietari vor primi  înștiințare cu metodologia de utilizare a acestui certificat de validare a datoriei.

Pe 1 februarie începe distribuirea cardului de energie prin serviciile Poștei Române și cu data de 1 martie se pot utiliza acești bani.

Cei care nu se pot deplasa pot da împuterniciri către apropiați. Împuternicirea o dă de mână  ca să se elibereze acest certificat de validare a datoriei. Și administratorul de bloc scrie în ordonanță că poate aceste certificate, inclusiv pe bază de împuternicire, să le elibereze”, a adăugat Boloş, potrivit psnews.ro.