Liviu Dragnea

Când șoimul cel negru va cădea, Liviu va fi liber

Un vechi proverb de pe Valea Neajlovului spune că atunci când șoimul cel negru va cădea, Liviu va fi liber.

Iată că acest lucru s-a întâmplat ieri, unii se bucură, dar sunt și suficienți care își fac deja griji pentru ziua în care Liviu Dragnea va reveni în politica națională, la un nivel suficient de înalt încât să își pună în operă planul suveranism, naționalist și evident totalitarist.

Sunt și în Suceava o parte de pesediști, mai mult sau mai puțin cunoscuți, dar cu toții obedienți față de conducerea partidului, oricare ar fi fost aceasta, pentru care greul va fi în preajma lui 2024, atunci când Liviu Dragnea nu va mai avea interdicții.

Ei bine, atunci ar putea să existe o problemă pentru cei care s-au obișnuit să își invite șefii de la București la chiolhanuri stropite cu vin din belșug, cu vițelul cel gras la proțap, cu oareșce muzică populară cântată live de un Taraf obscur din Folticenilor.

Ar putea fi o problemă și la o parte din primari care și-au mai văzut sacii în căruță încărcați direct la București, dar și pentru cei care făceau sesiuni de vânătoare prin munții mai retrași ai Bucovinei, undeva, hăt încolo, către Maramureș și Ucraina.

Liviu Dragnea, pentru poporul pesedist, ar putea fi acel tătuc pe care poate că nu îl regretă, dar nici nu îl detestă, dar față de care au o oarecare simpatie și poate că și un gram de respect, pentru că majoritatea pesediștilor s-au văzut pe salarii aproape dublate în epoca Dragnea, cu proiecte cu finanțare de la bugetul de stat asigurate fără număr, chiar dacă pentru asta au trebuit să strângă din dinți și să accepte ieșirile faraonice ale celui care în anul 2019 părea de neînlocuit de la cârma României. Și pe care l-au trădat fără nicio remușcare și l-au uitat din prima secundă când i-a fost lui mai greu.

Rămâne un singur lucru de văzut, dacă Liviu Dragnea nu își va dori prea mult, dacă nu își va băga prea mult mâna în buzunarele PSD-ului înțesate cu interese și servicii care mai de care, dacă nu va crea o problemă majoră pentru climatul democratic și de economie de piață adus din afară. Dacă, evident, va fi lăsat să revină în viața publică!

Însă până atunci PSD va fi condus în continuare de Ciolaci, Stani și Stănești și alții ca ei, într-o hibernare profundă, ca un urs care a mâncat peste măsură în toiul verii și care s-a dedat suficient la mierea bugetară, iar acum mizează doar pe greșeala adversarilor, așteptând ca poporul român să-i aducă la putere în 2024.

Liviu Dragnea

 

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem! ZDB Like AICI! 

Dacă nu citești la timp, înțelegi prea târziu!

”unii citesc și adorm,
alții citesc și se trezesc…”

Redacția ZDB: Shakal o’Nil