Caravana Shakespeare vine în acest weekend la Iulius Mall Suceava: spectacol gratuit, adaptat după 6 texte ale dramaturgului  

Iubitorii de teatru sunt așteptați duminică, 7 aprilie, de la ora 18:00, pe Esplanada din fața Iulius Mall, la un spectacol în aer liber, adaptat după 6 texte ale lui Wiliam Shakespeare. Intrarea este liberă, iar participanții au ocazia să se înscrie într-un concurs care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi, la Festivalul Internațional Shakespeare – Ediția a XIV-a, care va avea loc în perioada 16-26 mai 2024, la Craiova.

Anul acesta, Festivalul Internațional Shakespeare Craiova sărbătorește 30 de ani de la prima ediție și a pornit în caravană prin 30 de orașe din România, printre care și Suceava. „Operele complete ale lui Shakespeare” în 45 de minute este un spectacol de teatru creat de Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova și prezentat în premieră de 3 actori care colindă țara într-o camionetă, pentru a-l aduce pe Shakespeare în mijlocul comunităților. Festivalul Internațional Shakespeare din Craiova este unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii.

Spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” îi are în distribuție pe Lucian Vlăsceanu, Adrian Tudor și Alexandru Gabriel Boboruță. Traducerea și adaptarea sunt semnate de Petre Bokor, scenografia îi aparține Adelinei Galiceanu, iar regia este semnată de Alexandru Boureanu.

Participanții la spectacolul „Operele complete ale lui Shakespeare” prezentat de Caravana Shakespeare pe Esplanada din fața Iulius Mall Suceava se vor putea înscrie în concursul care le poate aduce unul dintre cele două weekend-uri în doi (cazare, transport, bilete la spectacole), la Festivalul Internațional Shakespeare, de la Craiova.

Condiții necesare:

  1. Să participe la spectacolul prezentat de Caravana Shakespeare – intrarea este liberă
  2. Să-și facă un selfie cu Caravana Shakespeare 
  3. Să posteze selfie-ul pe Instagram, însoțit de #ShakespeareLaCraiova și @shakespearefestival

Câștigătorii vor fi desemnați prin tragere la sorți prin platorma https://app-sorteos.com și anunțați pe 2 mai 2024 pe pagina de Instagram a Festivalului Internațional Shakespeare.