Cărbunaru, despre situaţia primăriilor rămase fără primari: „Vom comunica datele la care se vor organiza alegerile parţiale”

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru a declarat miercuri, despre situaţia celor 50 de primării care au rămas fără primar şi trebuie organizate alegeri parţiale, că Guvernul a primit recent, în urmă cu câteva săptămâni, o informare pe larg din partea Autorităţii Electorale Permanente privind situaţia acestor unităţi administrativ-teritoriale, şi, la finalul analizei acestei situaţii, vor comunica datele la care se vor organiza aceste alegeri.

„Guvernul a primit recent, în urmă cu câteva săptămâni, o informare pe larg din partea Autorităţii Electorale Permanente privind situaţia acestor unităţi administrativ-teritoriale, şi, la finalul analizei acestei situaţii, vă vom comunica deciziile pe care guvernul le va lua. (..) La finalul acestei perioade de analiză vom reveni cu datele la care vor fi organizate”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Dan Cărbunaru a fost întrebat şi despre demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente.

„Nu voi comenta decizia de a demisiona a preşedintelui acestei autorităţi. Iar în privinţa deciziei guvernului de a organiza alegeri în localităţile la care vă referiţi, aşa cum vă spuneam, ea se bazează pe analiza datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă”, a spus Cărbunaru, potrivit psnews.ro.