Ce cafea bea Patriarhul Daniel: „Nu doar Patriarhul! Starețul Mănăstirii Putna, dar și alți mitropoliți și episcopi!”

Gheorghe Florescu, cel mai cunoscut cafegiu din România, a spus ce cafea bea Patriarhul Daniel, dar și alte fețe bisericești cunoscute.

„Patriarhul bea cafea Divin. Nu numai Patriarhul. Starețul Mănăstirii Putna! Acolo, la Putna, a avut loc o întâlnire, o procesiune religioasă – au venit o grămadă de patriarhi, mitropoliți, episcopi, și aceștia au băut cafea.

Prin intermediul unui Vicar Patriarhal, m-au contactat și au băut cafea Divin. Protocolul Mănăstirii Putna prevede cafea Divin și Patriarhul bea cafea Divin”, a explicat Gheorghe Florescu în podcastul lui Ionuț Vulpescu.  

Cafegiul a explicat, totodată, care este diferența între cafeaua robusta și cafeaua arabica.  

”Cafeaua robusta e de cinci ori mai cofeinizată decât cafeaua arabica. Și nu are niciun fel de aromă, decât tărie. Foarte mare tărie, niciun pic de aromă. De cinci ori tărie! Dintr-o sută kg de cafea produsă, 70% este cafea arabica, 30% este cafeaua robusta.

Deci mai jos, din punctul de vedere al producției. Cafeaua arabica, aici e bomba, doar 10% e selecționată. Vă dați seama? Din 70% doar 10% e selecționată.

Cafeaua care inundă piața e neselecționată, nu e aleasă! Nu au, se face manual. Din această cafea, de 10%, doar 3% e de mare calitate. Are o denumire englezească, dar nu are niciun rost”, a mai spus Gheoghe Florescu, potrivit a3.ro.