Ce spune Alexandru Rafila despre o candidatură la prezidențiale. Ciolacu a anunțat că „se schimbă cu totul sistemul de desemnare a candidatului”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi, la Bacău, că este prematur să se discute despre o eventuală candidatură a sa la Preşedinţia României.

Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă este posibilă candidatura sa la alegerile prezidenţiale din 2024, Alexandru Rafila a precizat că o astfel de postură este onorantă, dar necesită „cel puţin două elemente”.

„Unul este legat de sprijinul clar al unui partid politic pentru o astfel de candidatură şi alt element este legat de conştiinţa şi de pregătirea pe care o are o persoană – şi nu mă refer neapărat la mine – pentru o astfel de candidatură care înseamnă nu numai cea mai mare onoare, ci şi cea mai mare responsabilitate într-o ţară. Aşa că este prematur şi nu are rost să facem speculaţii pe această temă”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii s-a aflat joi, la Bacău, într-o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă cu prilejul dării în folosinţă a heliportului unităţii sanitare.

Ce spunea Ciolacu despre candidatul PSD la preziențiale

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că viitorul candidat al social-democraţilor la alegerile prezidenţiale va fi ales de filiale şi că ar accepta şi o persoană din afara partidului pentru această poziţie.

„La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, nu au început aceste discuţii (despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale – n.r.). Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar – viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României”, a precizat Ciolacu.

El a adăugat că există deja „un colectiv de lucru” pentru modificarea Statutului partidului, care se ocupă de aceste modificări. „Din punctul meu de vedere aş accepta şi oameni din afara partidului, ca să fie o competiţie cât mai deschisă”, a mai afirmat președintele PSD, potrivit psnews.ro.