Cea de-a X-a ediție a Festivalului literar Lectora, la Muzeul Național al Bucovinei

 Muzeul Național al Bucovinei, organizează, în perioada 19 – 20 mai 2023, cea de-a X-a ediție a Festivalului literar Lectora.   

Scopul Festivalului LECTORA este de a stimula lectura în rândul copiilor și adolescenților, de a le da posibilitatea să-și exprime creativitatea și talentul.  

Proiectul s-a derulat în mai multe etape:

În perioada  24 aprilie – 15 mai 2023, a avut loc concursul de desene  Împreună LECTurăm, Desenăm și Colaborăm!

Această primă parte a manifestării s-a adresat copiilor pe categoriile de vârstă: 4 – 7 ani, 8 – 11 ani, 12 – 15 ani.

Participanții au avut la dispoziție o listă cu două povești pentru fiecare categorie de vârstă. 

Proiectul a presupus lecturarea ambelor povești, alegerea uneia dintre ele pentru a fi transpusă într-un desen artistic clasic, în format A4, salvat în pdf./ jpg., în culori, tempera, uleiuri etc.   

„Mulțumim tuturor pentru participarea la proiectul nostru și îi așteptăm și pe viitor la alte acțiuni ale Muzeului Național al Bucovinei dedicate cu drag copiilor”, au spus reprezentanții Muzeului.

Desenele vor face parte dintr-o expoziție la Muzeul de Istorie, în perioada 19 mai – 17 iunie 2023.

De asemenea, în cadrul Festivalului Lectora, la Muzeul de Istorie va fi deschisă expoziția Constant Traveller, a artistului plastic Constant Herve din Anglia, care a expus la Roma, Milano, Tokyo și are lucrări în colecții publice și private din SUA, Canada, Europa și Asia. Vernisajul va avea loc vineri, 19 mai 2023, ora 12, în prezența autorului.

Sâmbătă, 20 mai 2023, la Muzeul de Istorie, în Foaier, ora 14, va avea loc lansarea de carte pentru copii, Cotcodici, autor Ana Maria Ovadiuc.