Cea mai bună canotoare a lumii, Elisabeta Lipă: „Sunt mândră de orașul meu natal, Siret, și mă bucură că, de fiecare dată, îi găsesc pe siretenii mei cu mult mai multă poftă de viață”

Marea canotoare Elisabeta Lipă s-a întors, pentru câteva zile, acasă, la Siret, iar modul în care s-a transformat orașul nu a lăsat-o indiferentă. Aceasta a remarcat că administrația publică locală este una performantă, iar investițiile făcute în ultimii ani au făcut din Siret un oraș atractiv.
Totodată, cea mai bună canotoare a lumii a spus că este mândră de orașul său natal, precum și de oamenii de acolo.
„Aveam doar 16 ani când am plecat din Siret, determinată să fac sport de performanță. Nimic nu mă putea opri atunci, nici părinții care nu prea au fost de acord, nici teama de necunoscut.
Au urmat multe competiții, 8 medalii olimpice și titluri care m-au motivat pe parcursul întregii cariere și m-au făcut să ajung cea mai bună canotoare a lumii din istorie.
Dar indiferent de culmile pe care am urcat, de locurile în care am ajuns și de personalitățile lângă care am stat, locul de suflet în care mă regăsesc de fiecare dată este acasă, la Siret.
Și despre Siret vreau să va vorbesc acum, micul orășel din N-E țării, în care m-am născut și am copilărit.
Ei bine dragii mei, vin cu vești bune de la Siret! La noi acasă-i meserie!
Am fost pentru câteva zile acasă, la Siret. Ce toamnă frumoasă e la noi și câte povești am să vă spun. Dar pe unele le aflați direct din podcast-ul la care am fost invitată de către îndrăgitul nostru actor, Marius Manole. Și dacă tot am fost la Siret, nu am putut sta departe nici de marea mea dragoste, canotajul.
O demonstrație cu schiff-ul pe Siret, o experiență memorabilă pe care am pregătit-o împreună cu sireteanul nostru, Mugurel Semciuc. Dacă nu ați aflat încă de ea, o să vedeți tot în podcast cum a fost, ce atmosfera, câtă energie.
Orașul se reinvetează și odată cu el întreagă regiune de N-E care a intrat într-o amplă etapă de dezvoltare. Ceea ce se întâmplă acum aici este sinomim cu performanță.
Am fost extrem de încântată să aflu că tânăra generație de la Siret și din regiune are acum posibilitatea să învețe o meserie acasă, la Colegiul Lațcu Vodă și să aibă un viitor frumos aici. Și știm cu toții cât de important este să îi avem aproape pe acești tineri importanți. Și am auzit cât de încântați sunt cei mai mici sireteni de Grădinița Luminița pe care o frecventează acum, un loc modern, prietenos și cald. Și pentru a apropia locuitorii din Siret de un stil de viață modern și sănătos au fost făcute mai multe zone verzi, spații de recreere și faciliati de agrement, prin revitalizarea parcului Siret-Rogojești.
Știu ce înseamnă PERFORMANȚĂ! Am cunoscut-o sub multe forme. Și mai știu că în spatele performanței stă multă muncă și voință de a lasă ceva în urma ta. Sunt mândră de orașul meu natal și mă bucură că, de fiecare dată, îi găsesc pe siretenii mei cu mult mai multă poftă de viață și mai încrezători în ziua de mâine.
Lucrurile se schimbă în bine și asta este tot ce contează. La noi acasă-i meserie, dragilor, iar acest lucru a fost posibil datorită sprijinului financiar al UE”, a spus canotoarea Elisabeta Lipă.