Cei 13 beneficiari ai centrului de bătrâni de la Dumbrăveni au fost relocați

Cei 13 beneficiari ai unui centru de bătrâni din comuna Dumbrăveni, județul Suceava, pentru care autoritățile au dispus închiderea temporară, sunt relocați, au stabilit duminică membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Duminică a avut loc o ședință extraordinară în format hibrid a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava, pe ordinea de zi figurând aspecte procedurale privind relocarea beneficiarilor Centrului rezidențial destinat persoanelor vârstnice din localitatea Dumbrăveni.

„Reamintim faptul că, urmare a reverificării activității centrului rezidențial dispusă prin Ordinul Prefectului județului Suceava nr. 359 din data de 07.08.2023, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, pe lângă aplicarea sancțiunilor principale cu amendă, au dispus și sancțiuni complementare: suspendarea activităţii, respectiv închiderea temporară a unității”, a transmis prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan.

Urmare a hotărârii adoptată duminică, șase din cei 13 beneficiari sunt în curs de relocare la Centrul de abilitare și reabilitare pentru persoane adulte cu dizabilități Zvoriștea din cadrul DGASPC Suceava, restul de șapte beneficiari fiind internați în Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru investigații medicale, după finalizarea acestora urmând a fi relocați, la rândul lor, în cadrul Centrului Zvoriștea.

Activitatea de relocare precedată de consultul medical al fiecăruia dintre beneficiari se realizează prin intermediul unor capabilități medicale puse la dispoziție de Serviciul de Ambulanță Județean Suceava în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava