„Cel mai sălbatic violonist al Germaniei” ajunge la Suceava 

În luna octombrie, România va sta sub arcușul „Diavolului” – clasic, rock sau folk? Toate la un loc, într-un  stil imposibil de definit și sub cupola unui singur nume: farfarello

Cap de afiș: Mani Neumann, numit de presa vestică „cel mai sălbatic violonist al Germaniei”  sau  „Violonistul Diavolului” (în cadrul unei curajoase comparații cu Paganini),  revine în țară alături de Ulli Brand și Urs Fuchs pentru a prezenta albumul Krönung, probabil ultimul material de creație al grupului farfarello.

Pentru foarte mulți artiști, momentul pandemiei a însemnat un punct de cotitură și probabil cel mai greu moment al carierei. Farfarello a schimbat prefixul în mijlocul acestui haos: 40 de ani de la înființare – o aniversare pe care nu a apucat să o sărbătorească… Contextul a dat naștere albumului Krönung și filmului biografic Glücksuche im Lockdown – Auf den Spuren Leopardi‘s (Căutând norocul în lockdown – pe urmele lui Leopardi), a cărui premieră a avut loc în cinematografele din Germania în luna martie.

După 40 de ani de activitate, stilul inconfundabil și energia debordantă a membrilor formației au făcut ca sălile de concert să fie sold-out. Concertele din România vor debuta cu noile compoziții din albumul aniversar, prezentat în premieră pe scenele din Moldova.

„De ce Krönung? Acest nume înseamnă că cineva îți așează o coroană pe cap, te încoronează. Înseamnă că primești o recunoaștere pe care o meriți… Noi am făcut asta pentru noi înșine. Ne-am oferit asta, după 40 de ani de carieră” – definește Mani Neumann acest material discografic.

Turneul Momentum, în care va fi prezentat și albumul Kronung – un periplu prin influențele folclorului european, cu opriri și în cel românesc – va ajunge în Suceava în 6 octombrie, la Art Rock Cafe. Biletele pot fi achiziționate pe iabilet.ro și în rețeaua iabilet, iar rezervările pot fi făcute la Art Rock Cafe.

Trio farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională. Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică. Din 1982 şi până acum, farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).