Centura mondială Colosseum Tournament a fost adusă în Bucovina de Bogdan Floriștean

Gala de kickboxing Colosseum Tournament 40, care s-a desfășurat zilele trecute în Sala Polivalentă din Baia Mare, a avut un public numeros, emoții pe măsură, învingători și învinși.

Bogdan Floriștean, din comuna Valea Moldovei, a fost implicat în piramida de patru a categoriei 65 de kilograme și, după ce l-a învins categoric la puncte pe austriacul Benjamin Horvath în semifinale, sportivul a avut o prestație uimitoare în meciul decisiv pentru titlu, când l-a pus de trei ori la podea pe brăileanul Valentin Mavrodin, în runda întâi.

Între susținătorii lui Bogdan Floriștean s-au aflat, pe lângă familie, și primarul comunei Valea Moldovei, Romică Floriștean, precum și primarul comunei Slatina, Vlăduț Gherman.

Edilii au trăit la intensitate maximă emoția meciului și au făcut galerie pe întreaga durată a acestuia.

„Am fost sigur de victoria lui Bogdan pentru că știu că este hotărât și puternic. Primăria Valea Moldovei susține performanța și îi mulțumesc pentru cinstea ce ne-o face”, a spus primarul Romică Floriștean.

Un lucru este cert: dincolo de antrenamentele constante, grele, solicitante, tânărul de la Valea Moldovei este definit și de o mentalitate de învingător admirabilă.

„Ce pot să spun? Am victoria în sânge! Vreau să mulțumesc tuturor celor care ați fost alături de mine, prietenilor apropiați, familiei, vouă, care ați bătut atâta drum doar ca să mă vedeți! Mi-ați dat putere! Vreau să mulțumesc și antrenorului meu, care a făcut totul pentru mine! Nu știu câți ar face ce a făcut el pentru mine, de aceea îi dedic lui această victorie: Vă mulțumesc, maestre! După cum ați văzut, am demonstrat că sunt cel mai bun și vă promit că în continuare voi rămâne cel puțin la fel de bun! Îi aștept pe toți falșii campioni să lupte cu mine”, a transmis, la finalul meciului, Bogdan Floriștean.

Luptătorii de kickboxing Bogdan Floriștean și Mihai Rusu, dar și pugilista Lăcrămioara Perijoc, vor fi premiați de către Consiliul Județean Suceava cu câte 10.000 de lei, „în scopul răsplătirii eforturilor de aceștia în realizarea performanțelor deosebite la competițiile internaționale oficiale, oferindu-se, totodată, și o motivație pentru noi performanțe și stabilirea de noi recorduri”.

Sportivul Bogdan Floriștean se pregătește la clubul „Pro Gym Mironescu”, sub atenta supraveghere a antrenorului Ovidiu Mironescu.