Cete de urători și de mascați din trei județe, la Festivalul de Datini și Obiceiuri pe Stil Vechi de la Drăgușeni

Cete de urători și de mascați din trei județe s-au reunit sâmbătă, 13 ianuarie, în comuna suceveană Drăgușeni, unde au luat parte la cel mai mare Festival de Datini și Obiceiuri pe stil vechi din regiunea Moldovei. Astfel, pe scena de la Drăgușeni au urcat formații din 15 localități din județele Suceava, Neamț și Iași.

Organizat de Primăria Drăgușeni, în parteneriat cu Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural „Bucovina”, Festivalul de Datini și Obiceiuri pe Stil Vechi a adunat laolaltă, și anul acesta, sute de spectatori veniți să admire frumoasele tradiții și obiceiuri de Anul Nou.

Evenimentul a debutat cu o paradă a cetelor de urători care au plecat din fața Primăriei Drăgușeni și s-au oprit în Parcul Centrul, unde a fost amenajată o scenă, pe care au urcat pe rând grupurile de urători și mascați invitate. 

„La mulți ani tuturor! Și pe nou și pe vechi. Mulțumim tuturor celor care au ajutat la organizarea acestei manifestări. Mulțumim Centrului Cultural «Bucovina», Consiliului Județean Suceava, Consiliului Local Drăgușeni și tuturor care au venit alături de noi pentru a ne bucura de acest frumos festival”, a declarat primarul comunei Drăgușeni, Lică Cepoi.

La Festivalul de Datini și Obiceiuri pe Stil Vechi de la Drăgușeni au luat parte și Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean  Suceava, senatorii PSD Ioan Stan și George Mîndruță și senatorul PNL Daniel Cadariu. De asemenea, la eveniment a luat parte și primarul comunei Vadu Moldovei, Bogdan Amariei, dar și primarul comunei Bogdănești, Cristian Sopon.

Evenimentele dedicate Anului Nou pe stil vechi se încheie duminică, 14 ianuarie, cu Balul Gospodarilor de la Drăgușeni.

Trebuie spus că Festivalul de Datini și Obiceiuri pe Stil Vechi de la Drăgușeni a încheiat programul „Crăciun în Bucovina” al Consiliului Județean Suceava.