Ciolacu anunță salariile minime în construcții și agricultură. Cât vor câştiga fermierii şi constructorii

Noul salariu minim în construcții va fi de 4.582 de lei, iar cel din agricultură și industria alimentară de 3.436 de lei, spune, miercuri, premierul Marcel Ciolacu, informează Mediafax.

Marcel Ciolacu spune că a convenit, miercuri, împreună cu patronatele și sindicatele, în Consiliul Național Tripartit, noile valori ale salariilor minime în construcții, agricultură și industria alimentară.

„Am făcut o promisiune angajaților, aceea ca în urma introducerii contribuției pentru sănătate, salariile din aceste două domenii nu vor scădea! Iar prin acordul de azi, atât noul salariu minim în construcții, de 4.582 de lei, cât și cel din agricultură și industria alimentară, de 3.436 de lei, garantează că nu se pierde nici măcar un leu din salariile nete”, a spus Ciolacu.

Premierul a adăugat că Guvernul este pregătit să adopte în ședință, ordonanța de urgență referitoare la noile salarii minime din cele două sectoare economice.

Odată cu promulgarea de către președintele Iohannis a pachetului fiscal-bugetar, vor putea fi aplicate și aceste prevederi care protejează veniturile tuturor salariaților din construcții și agricultură, scrie observatornews.ro.