Ciolacu va fi premier din 25 mai 2023. Ciucă: ”Cu certitudine rotația se va produce”

Premierul Nicolae Ciucă le-a dat asigurări celor de la PSD că vor avea funcția de prim-ministru începând din mai 2023 și că acordul prin care s-a format coaliția va fi respectat. El a declarat că ceea ce a spus deputatul PNL Alexandru Muraru la începutul lunii, când a sugerat că PNL va avea funcția de premier și după mai 2023, a fost „doar o opinie”.

„Ceea ce vă pot spune cu certitudine este că, în acest moment, rotația la funcția de premier se va produce pe 25 mai, așa cum am stabilit în momentul în care s-a coagulat această coaliție. Ceea ce au apărut ca opinii, a fost doar o opinie, noi discutăm cu realitatea faptelor, realitatea angajamentelor, iar în realitate așa urmează să se întâmple”, a spus Nicolae Ciucă, potrivit Digi24.

Deputatul PNL de Iași Alexandru Muraru declarase la începutul lunii că „a schimba un premier cu un an înainte de alegeri, în plin conflict la marginea granițelor României nu ar fi un semnal bun”, sugerând că Nicolae Ciucă va rămâne premier și după mai 2023, în ciuda acordului dintre PSD și PNL.

PNL a clarificat, ulterior, însă, că nu există nicio intenție a partidului de a nu se ține de cuvânt în privința cedării funcției de prim-ministru către Marcel Ciolacu, așa cum este prevăzut în protocolul Coaliției. Ulterior, Marcel Ciolacu a spus că dacă nu se va face rotativa, „nu e altă variantă decât alegerile anticipate”, scrie psnews.ro.