Ciucă a anunţat că proiectul privind plafonarea preţurilor la RCA va fi aprobat săptămâna viitoare

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că proiectul privind plafonarea preţurilor la RCA va fi aprobat de Executiv săptămâna viitoare, precizând că acesta a fost retras, vineri, de pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern pentru ”armonizarea tuturor opiniilor” care au fost depuse.

“Aveam ordonanţa de urgenţă a domnului ministru Boloş, care este dată şi trebuie să o analizăm şi să o aprobăm. De asemenea, mai era hotărârea de Guvern privind plafonarea preţurilor la RCA, document care a fost retras de către ASF până la armonizarea tuturor opiniilor şi argumentelor care au fost depuse odată cu punerea în transparenţă a proiectului de hotărâre de Guvern şi acesta va fi aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF-ul îl va readuce la nivelul Guvernului”, a declarat Nicolae Ciucă, la începutul şedinţei de Guvern.

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi pus în dezbatere publică de Ministerul Finanţe a fost retras de ASF, nefiind inclus pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri. Purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol, a explicat vineri de ce a fost retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA, precizând că au fost emise mai multe observaţii de către părţile interesate. El a menţionat că proiectul a fost retras pentru a fi făcută o analiză a acestor observaţii, scrie psnews.ro.