Ciucă, după promulgarea Legilor Educaţiei: „A fost un moment îndelung aşteptat de cadrele didactice, elevi şi părinţi”

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a precizat că promulgarea de către şeful statului Klaus Iohannis a legilor Educaţiei este un moment îndelung aşteptat de către cadrele didactice, de elevi dar şi de către părinţi şi „marchează transpunerea în practică a proiectului prezidenţial «România Educată»”.

„Am asistat, la Palatul Cotroceni, la evenimentul care a marcat promulgarea Legilor Educaţiei de către Preşedintele României. Intrarea în vigoare a noilor acte normative care reglementează învăţământul românesc este un moment îndelung aşteptat de cadrele didactice, elevi, dar şi de părinţi. S-a lucrat mult la acest pachet legislativ, strângându-se puncte de vedere şi opinii din partea tuturor asociaţiilor socio-profesionale implicate şi au avut loc nenumărate dezbateri şi discuţii, concluzionate prin forma finală a celor două legi care vizează învăţământul preuniversitar şi pe cel universitar”, a afirmat Nicolae Ciucă, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Liderul liberalilor a mai spus că, prin promulgarea acestor legi, învăţământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei şi răspunde cerinţelor în continuă evoluţie de pe piaţa muncii.

„Evenimentul de la Palatul Cotroceni marchează transpunerea în practică a proiectului prezidenţial «România Educată». Astfel, învăţământul românesc se adaptează noilor dezvoltări ale tehnologiei, răspunde cerinţelor în continuă evoluţie de pe piaţa muncii şi oferă elevilor un act educaţional de calitate, personalizat pe aptitudinile fiecăruia. Cele două acte normative au fost pe masa Guvernului pe care l-am condus, înainte de a ajunge la votul final din Parlament şi, acum, la semnătura de promulgare dată de preşedintele Klaus Iohannis. Tinerele generaţii vor beneficia de un act educaţional îmbunătăţit, având premisele de a deveni mai bine pregătite pentru viitor”, a completat Ciucă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat maţi, după ce a semnat, în prezența mai multor oficiali, decretele de promulgare a Legilor Educaţiei, că „România Educată”, proiectul său de suflet, devine acum realitate şi este un angajament îndeplinit.

Semnarea decretelor de promulgare a celor două legi, legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului universitar, a fost anunţată celor prezenţi, iar preşedintele Ihhannis a arătat decretele semnate.

Printre cei care au asistat la ceremonia de la Palatul Cotroceni s-au aflat preşedintele Senatului Nicolae Ciucă, preşedintele Curţii Constituţionale Marian Enache, membri ai Guvernului, indlusiv ministrul Educaţiei Ligia Deca şi fostul ministru al Educaţiei Sorin Cîmpeanu, scrie psnews.ro.