Ciucă: Foarte curând îmi voi încheia mandatul. România a rămas acel pilon de stabilitate în regiune, poate fi considerată pivot regional

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la a şaptea ediţie a Forumului de Securitate din regiunea Mării Negre şi Balcani, că foarte curând îşi va încheia mandatul şi poate spune că, după un an şi jumătate în funcţia de prim-ministru, România are şi resursa umană, are şi celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistenţă propriei rezilienţe. ”Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre şi în Balcani. Iată că astăzi, România, cu adevărat, poate fi considerată pivot regional”, a mai afirmat Ciucă, potrivit news.ro.

”Pentru că foarte curând îmi voi încheia mandatul, vreau să spun, pentru că am vorbit de rezilienţa societăţii, că după un an şi jumătate în funcţia de prim-ministru, pot spune că România are şi resursa umană, are şi celelalte resurse prin care poate cu adevărat să dea consistenţă propriei rezilienţe, iar acest lucru s-a putut demonstra că în toate condiţiile create de acest conflict la graniţa noastră, cu toate problemele pe care le-a creat în energie, în inflaţie, în tot ceea ce a însemnat lanţul logistic şi de aprovizionare, inclusiv inflaţie şi multe altele”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a continuat: ”O spun fără mândria păcatului biblic, am reuşit să avem o creştere economică de 4,7%, am reuşit să asigurăm atragerea de fonduri europene, care a atins cea mai mare sumă, să convingem partenerii străini. (..)  am treuşit să atragem foarte multe investiţii străine, am reuşit să avem o relaţie cât se poate de onestă şi consolidată în interiorul parteneriatelor strategice, începând cu parteneriatul strategic cu Statele Unite, cu Franţa, cu Marea Britanie (..)  cu toţi cu cei cu care avem aceste parteneriate strategice, care au văzut potenţialul ţării noastre şi oportunităţile de a putea să facem ceea ce este necesar, împreună, pentru a creşte rezilienţa nu numai a unei ţări ci şi în regiune, în UE şi NATO”.

Mă bucur foarte mult că România a rămas acel pilon de stabilitate în regiunea Mării Negre şi în Balcani. (..) Iată că astăzi, România, cu adevărat, poate fi considerată pivot regional”, a completat prim-ministrul, potrivit psnews.ro.