Clipe memorabile alături de actorul Dan Puric, la Biserica din Breaza

Ziua de luni a fost una cu adevărat binecuvântată și încărcată de emoție pentru toți cei care au ales să petreacă timp de înaltă calitate în compania actorului, regizorului și scriitorului Dan Puric.

Locația a fost, de asemenea, una deosebită: Biserica Parohiei Ortodoxe Breaza 1 și a reunit oameni care cunosc opera marelui actor, regizor și scriitor și înțeleg mesajele pe care acesta le transmite în stilul său unic.

Cel care a gândit această întâlnire specială a fost părintele Petru Balabașciuc, care a vrut să arate comunității din Breaza că Familia, Biserica și Românismul sunt verigi ce nu trebuie despărțite pentru că toate au același nucleu comun: Credința.

Evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților și l-a avut moderator pe părintele protopop Aurel Goraș.

De asemenea, între cei prezenți s-au numărat mai multe fețe bisericești din întreaga zonă, precum și primarii localităților Fundu Moldovei și Sadova, Tudor Zdrob și Mihai Constantinescu, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, Adrian Cosinschi, ingineri silvici, dar și simpli enoriași din Parohia Breaza 1.

Printre temele abordate de actorul Dan Puric s-au numărat și cele legate de rolul pe care credința și patriotismul le au în societatea noastră.

„Poporul român are o încăpățânare de a crede în minuni și o credință firească indestructibilă, de mii de ani. Stând de vorbă cu cei din închisorile comuniste, mi-au spus: <În cele mai cumplite chinuri ne-am îndoit de orice, dar nu de existența lui Isus Hristos>. Structura noastră sufletească este una curată, iar legătura între fiu și părinți nu poate fi ruptă. Pe front, ultimul cuvânt pe care îl spunea cel ce era ciuruit de cartuș era Doamne sau Mamă”, a spus actorul, regizorul și scriitorul Dan Puric.

La final, părintele Petru Balabașciuc i-a oferit actorului Dan Puric o icoană cu Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava, precum și un coș cu ouă încondeiate, care să-i amintească de Bucovina și și-a exprimat nădejdea că fiecare participant a plecat spre casă cu măcar o învățătură duhovnicească.