Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc sărbătorește 98 de ani de la înființare

Vineri, 25 noiembrie, se împlinesc 98 de ani de la înființarea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.
Cu acest prilej, conducerea unității școlare militare a transmis un mesaj încărcat de emoție:
„Pe meleaguri alese, unde cele mai nobile ființe par să trăiască, unde pământul pare să atingă cerul în cele mai senine zile, aici, pe pământ bucovinean, se înalță o fortăreață a științei și cunoașterii: Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”.
Astăzi, timpul se oprește pentru o clipă în loc, pentru a ne aminti că, în urmă cu 98 de ani, în Cernăuții Bucovinei lua ființă Liceul Militar „Ștefan cel Mare”.
După tradiție, în fiecare sfârșit de toamnă, ne aducem aminte de instituția care, în 1924, prin Înalt Decret Regal nr. 3889, semnat de Regele Ferdinand, lua naștere și care a stat martoră atâtor generații de elevi militari. Astăzi, îmbracă hainele de sărbătoare și este pusă la loc de cinste! Astăzi, îi urăm La Mulți ani!
Între aceste minunate ziduri, se aud și acum, pașii în cadență a celor peste 12.000 de absolvenți, toți cu vise și destine mărețe. Aici a rămas martor, al miilor de chipuri zâmbitoare, al anilor adolescenței și al celor mai frumoase povești scrise, o piatră de temelie pentru ceea ce înseamnă o onorabilă carieră militară.
Aducem, cu acest prilej, un omagiu tuturor mușatinilor care s-au dovedit a fi militari de nădejde ai Armatei României, dar și tuturor absolvenților care servesc patria ca medici, ingineri, profesori sau economiști, fiecare contribuind în felul său la ceea ce astăzi reprezintă Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”.
La mulți ani tuturor celor care fac parte din marea familie ștefănistă!”.
Foto Laurențiu Sbiera