Comuna Cârlibaba a găzduit o nouă ediție a Festivalului   Național al Minorităților (VIDEO)

Veselie și culoare, dans, muzică, oameni entuziasmați de bucuria revederii- așa ar putea fi descrisă cel mai bine a X-a ediție a Festivalului   Național al Minorităților, de la Cârlibaba.

Evenimentul s-a desfășurat pe 29 iunie și a reunit artiști ce reprezintă mai multe minorități, printre care: Grupul Folcloric al Etnicilor Ucraineni „Kozacioc” din Bălcăuți, Grupul Folcloric al Etnicilor Polonezi „Mica Poiana”  din Poiana Micului, Grupul Folcloric al Etnicilor Maghiari „Teneres et Talpaș” din Sândominic,  grupul „Frumoasa”, Ansamblul de dansuri săsești a Forumului German din Reghin – „Goldregen”, Rapsozii Văii Mureșului Superior împreună cu interpreta Liliana Luncan și Grupul Folcloric „Plaiurile Pojorâtei” împreună cu Gogu Străjer.

Ca de fiecare dată, în deschidere, primarul localității,  Gabriel Danciu, i-a premiat pe cei care au împlinit 50 de ani de căsătorie, precum și pe cei care fac parte din SERVICIUL VOLUNTAR PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ (SVSU).

Alături de primarul Danciu și de comunitatea pe care o reprezintă s-a aflat și deputatul Angelica Fădor, un vechi prieten al localității, precum și Radu Ciocan, primarul comunei Ciocănești.

Urmăriți un material filmat la Cârlibaba, în ziua în care localitatea a îmbrăcat haine de sărbătoare: