Comuna Iacobeni și-a serbat ziua. Oamenii au petrecut ore în șir în compania artiștilor invitați

Comuna suceveană Iacobeni și-a sărbătorit ziua. Evenimentul a avut loc duminică, 30 iulie, pe Stadionul din localitate.

Manifestările au debutat la ora 13:00, cu inaugurarea Centrului Cultural Mestecăniș. Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc la ora 14:00, iar pe scenă, alături de primarul Viorel Maxim, au fost și deputatul Angelica Fădor, subprefectul județului Suceava, Cristian Șologon, președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii, precum și primarii Andrei Mazăre de la Dorna Arini, Dorin Rusu de la Crucea, Radu Ciocan de la Ciocănești.

Ulterior, edilul Viorel Maxim a premiat familiile care aniversează 50 de ani de căsnicie, dar și persoanele care au împlinit venerabila vârstă de 90 de ani și 100 de ani. Și pentru că începutul de drum este foarte important pentru administrația publică locală, nou născuții din comuna Iacobeni au fost și ei premiați de către primar.

Premii din partea Primăriei Iacobeni au primit și sportivii care au obținut rezultate deosebite la competițiile la care au participat.

„Bine ați venit la sărbătoarea noastră. Trebuie să vă spun că este pentru prima dată când sărbătorim o persoană care a împlinit vârsta de 100 de ani. Este vorba despre domnul Gheoghe Oacheș, pe care noi l-am felicitat și cu alte ocazii, dumnealui fiind și veteran de război”, a spus primarul Viorel Maxim.

De cealaltă parte, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor, fost primar al comunei Iacobeni, i-a mulțumit edilului Maxim pentru invitația la Ziua comunei, subliniind că acest eveniment, inițiat de ea, reprezintă un moment de bucurie pentru întreaga comunitate.

„Vă salut cu drag, mă bucur că sunt și astăzi alături de dumneavoastră. De fiecare dată vin cu mare drag și îmi aduc aminte de prima ediție și vă mulțumesc pentru că și acum, ca și atunci, sunteți alături de Primărie și de domnul primar. Tot ceea ce se întâmplă aici este un dar adus dumneavoastră, locuitorilor din Iacobeni. Am considerat atunci, când am înființat prima ediție, că aveți nevoie de o clipă de liniște, de relaxare, de bucurie, un moment în care să vă puteți revedea cu cei dragi.

Înainte de a ajunge la dumneavoastră, am participat la un moment emoționant, un moment frumos, în satul Mestecăniș, și spuneam acolo că, dacă domnul primar Viorel Dranca a fost cel care a pus piatra de temelie a Clubului Fermierilor, iar eu am continuat cu ceea ce reprezintă Casa Națională la Iacobeni, acum a venit rândul domnului primar Viorel Maxim, pe care îl felicit, să modernizeze Clubul Fermierilor Mestecăniș, un loc de care locuitorii aveau foarte mare nevoie. Felicitări domnule primar, felicitări echipei dumneavoastră, felicitări Consiliului Local.

Doresc să-i felicit și eu pe cei care astăzi ați împlinit 50 de ani de căsătorie, să vă felicit pentru dragostea dumneavoastră, pentru răbdare, pentru dăruire, pentru faptul că sunteți un model pentru fiecare dintre noi. Felicitări, totodată, și familiilor în sânul cărora a apărut un copilaș și îmi doresc ca anul viitor când ne vom revedea, să fie și mai mulți părinți și copilași premiați aici, pe scenă. Înainte de a încheia, aș dori să felicit și Ansamblul nostru «Flori de mină» și nu pot să nu o amintesc pe doamna director Filipiuc, cea care în urmă cu foarte mulți ani a înființat acest ansamblu iar faptul că dăinuie această activitate și dăinuie și Ziua comunei, nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru noi toți”, a declarat deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor.

Și subprefectul Cristian Șologon le-a vorbit cetățenilor din Iacobeni, el subliniind că este bucuros să vadă că anul acesta au fost premiați încă zece nou născuți.

Vechi prieten al comunei Iacobeni, președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii, l-a felicitat pe edilul Viorel Maxim pentru implicarea sa în comunitate, dar mai ales pentru investițiile pe care le-a realizat.

„Acum șapte ani, am cunoscut un om și am câștigat un prieten, care este primarul dumneavoastră, Viorel Maxim. Am găsit în el un tânăr care a demonstrat că-și iubește comunitatea, că-și dorește foarte mult ca aici să se dezvolte lucruri deosebite. Vreau să îl felicit pentru puterea sa de muncă, pentru entuziasmul cu care se implică în derularea proiectelor pentru această comunitate frumoasă a comunei Iacobeni”, a transmis președintele PSD Vatra Dornei, Gică Apetrii.

După deschiderea oficială și după premiere, cei prezenți au avut parte de spectacole folclorice susținute de artiști îndrăgiți ai folclorului românesc, dar și de ansabluri folclorice și artiști locali.

Astfel, pe scena de la Iacobeni au urcat Ansamblul „Flori de Mină” Iacobeni, Daria Bodnar, Miruna și David Țăran, Ansamblul „Poienița” din Poiana Stampei, Ansamblul „Plaiurile Dornelor”, Ansamblul „Brădulețul” din Dorna Arini, dar și artiștii Andreea Haisan, Sorin Filip, Paul Ananie, Adriana Bucevschi și Dya.

Evenimentul, organizat de Primăria și Consiliul Local Iacobeni, s-a încheiat cu un deosebit foc de artificii.