Comuna Voitinel, noi pași spre dezvoltare. Primarul Maria Pleșca investește constant în toate domeniile din localitate

Comuna suceveană Voitinel continuă să se dezvolte. De curând, o investiție foarte așteptată de cetățeni a fost finalizată, iar oamenii se bucură acum de lucrări de calitate. Este vorba despre un tronson de 1 kilometru de Drum Comunal, situat între școală și islazul dinspre Vicov, ce deservește mai multor gospodării. Potrivit primarului Maria Pleșca, proiectul a fost făcut cu bani de la bugetul local al comunei.

O altă investiție importantă este trotuarul aferent Drumului Național 2E, care fost finalizat și recepționat de curând.

„Siguranța copiilor noștri, dar și a cetățenilor, este foarte importantă. De aceea am construit cei 5 kilometri de trotuare aferente DN2E. Lucrările au fost începute în 2021, iar anul acesta am reușit să facem și recepția lucrărilor, ceea ce ne bucură”, a declarat primarul comunei Voitinel, Maria Pleșca.

Tot la capitolul infrastructură rutieră, Primăria Voitinel a primit de la Compania Națională de Investiții finanțare pentru reabilitarea și modernizarea a 2,5 kilometri de drum de interes local, iar prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” pentru reabilitarea a 5 kilometri de drumuri vicinale.

În ceea ce privește iluminatul public, edilul Maria Pleșca a depus la Agenția Fondului pentru Mediu un proiect ce prevede eficientizarea și extinderea rețelelor de iluminat public, iar imediat ce va fi acordată finanțarea și îndeplinite toate procedurile aferente vor fi demarate și lucrările.

„90 la sută din drumurile din comuna noastră au fost deja modernizate prin asfaltare sau betonare, iar acum am făcut aceste proiecte pentru ultimele tronsoane”, a adăugat edilul de la Voitinel.

Și pentru că educația este unul dintre pilonii principali ai unei comunități, administrația publică locală de la Voitinel continuă investițiile în școli. Astfel, un proiect în valoare de 3,3 milioane de lei ce prevede eficientizarea energetică a Școlii Generale Voitinel va fi implementat imediat ce Agenția Fondului pentru Mediu va semna contractul de finanțare.

„Proiectul a fost depus și îndeplinește toate condițiile aferente finanțării. Cred că foarte curând vom semna și contractul. De asemenea, pentru că numărul copiilor din comuna noastră este în creștere, intenționăm să construim un nou corp de grădiniță, la Grădinița nr. 2 Voitinel”, a conchis Maria Pleșca.

Și pentru că agenda de la Primărie nu este niciodată goală, primarul Maria Pleșca caută permanent soluții financiare pentru modernizarea și dezvoltarea comunei pe care o reprezintă, dar și pentru creșterea calității vieții cetățenilor.