Concertul Pascal de la Muzeul Satului Bucovinean a adunat sute de participanți. Președintele Flutur, între cei prezenți

În prima zi de Paști, Muzeul Satului Bucovinean din Suceava a fost gazda unui eveniment deosebit care a reunit suceveni și turiști deopotrivă. Astfel, la „Concertul Pascal” din cadrul proiectului „Paște în Bucovina” au luat parte atât oameni veniți să se bucure de compania lui Ovidiu Lipan Țăndărică, invitatul special, cât și autorități locale, între care  președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și soția sa, renumita interpretă de muzică populară Anca Ilca Mureșan, prefectul Alexandru Moldovan, directorul Muzeului Național al Bucovinei, Emil Ursu, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, și subprefectul Cristian Șologon.

Trebuie precizat că atât președintele Flutur, cât și interpreta Ana Ilca Mureșan, au îmbrăcat cu mândrie frumosul port popular și au adus cu ei și coșul de Paște, ce a fost plin cu bunătăți. De altfel, șeful administrației județene a făcut și o mică demonstrație de bătut toaca.  

Manifestările au început la ora 12:00 cu Mica Înviere, slujba religioasă fiind oficiată la biserica de lemn din incinta Muzeului Satului Bucovinean, unde au susținut recitaluri corul de la Bosanci și corala parohiei Salcea.

Ulterior, președintele Flutur a condus coloana de Paște din care au făcut parte și copii îmbrăcați în costume populare ce aveau în mâini steaguri tricolore până la scena special amenajată pentru concertele de toacă și cântări religioase care au urmat.

În fața publicului numeros au evoluat grupul folcloric „Moldava” din Fălticeni, grupul folcloric „Obcina Stânișoarei” din Mălini, tocașii Parohiei din Dumbrăveni, tocașii Parohiei din Rotunda, Mariana Maloș și Cătălina Rotaru. 

Ulterior, Ovidiu Lipan Țăndărică i-a încântat pe cei prezenți la Muzeul Satului Bucovinean cu un deosebit spectacol de toacă. După concertul de toacă, Ovidiu Lipan Țăndărică a continuat spectacolul pentru suceveni, alături de el pe scenă urcând fanfara Shukar din 10 Prăjini.

Trebuie precizat că evenimentul de la Muzeul Satului Bucovinean face parte din cadrul Programului „Paște în Bucovina” și a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina.