Percheziții DNA la șeful SIPI Cristian Macsim, soțul secretarei fostului președinte CJ, Gavril Mârza (PSD)

Locuinţa şefului SIPI Suceava, Cristian Macsim, percheziţionată de DNA Suceava

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, efectuează în această dimineaţă, 22 decembrie, 6 percheziţii. Acestea vizează 5 domicilii şi un sediu al unei structuri aparţinând unei instituţii a statului. Din câte se pare este vorba de Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI), iar cea mai importantă persoană vizată ar fi Cristian Macsim, şeful SIPI Suceava.

Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă mai este cunoscut sub denumirea de „Doi şi-un sfert”.

Percheziţiile sunt derulate într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, infracțiuni contra înfăptuirii justiţiei și infracțiuni de fals, comise în perioada 2013-2014.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații Suceava, Direcției de Informații și Protecție Internă Bucureşti și din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.Percheziţiile au loc în Vicovu de Jos, Voitinel, Rădăuţi, Frătăuţii Noi şi Suceava şi în cauză sunt vizaţi mai mulţi agenţi de poliţie, dar şi şeful SIPI Suceava, Cristian Macsim.

În faţa procurorilor DNA Suceava vor ajunge pentru audieri 5 persoane, faţă de care s-au emis mandate de aducere. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. În ceea ce-l priveşte pe comisarul-şef Cristian Macsim, acesta are 41 de ani şi lucrează în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor din 1996.

În această perioadă a fost angajat al Poliţiei de Frontieră şi la Direcţia Generală Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava.Macsim a mai ocupat postul de conducere din cadrul SIPI Suceava în perioada iunie 2009 – iulie 2010, iar mai apoi a acceptat să plece la Iaşi, unde până la 15 iulie 2012 a fost şef al aceleiaşi structuri.

În 2012, Macsim l-a înlocuit la conducerea SIPI Suceava pe comisarul Oliver Măciucă.

scrie Monitorul de Suceava, 22.12.2014