Continuă investițiile în școli și drumuri la Capu Câmpului. Primărița Marcela Bârsan are proiecte de peste 25 de milioane de lei

Comuna suceveană Capu Câmpului se transformă într-o adevărată bijuterie a zonei și asta datorită zecilor de investiții realizate de administrația publică locală de aici. Cu o determinare greu de egalat, primărița Marcela Bîrsan se încăpățânează să acceseze tot mai mulți bani nerambursabili pe care îi investește în toate domeniile de interes din localitate.

Doar anul acesta, edilul de la Capu Câmpului a reușit să atragă pentru comunitatea sa nu mai puțin de 25 de milioane de lei, fonduri guvernamentale sau europene, care sunt destinați infrastructurii rutiere și educației.

Astfel, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” vor fi modernizați 5,5 kilometri de drumuri comunale, investiția ridicându-se la peste 10 milioane de lei.

„Vor fi modernizate mai multe tronsoane de drum din comuna Capu Câmpului pentru că știu că infrastructura rutieră este extrem de importantă pentru noi toți și cântărește mult în ceea ce înseamnă noi oportunități. În prezent, proiectul se află în procedura de licitație pentru atribuirea lucrărilor, în etapa de evaluare a ofertelor, ceea ce înseamnă că foarte curând vom putea trece la treabă”, a spus primarul Marcela Bîrsan.

O altă investiție importantă în infrastructura rutieră este cea privind modernizarea unui tronson de drum comunal de aproximativ 450 de metri. Acest proiect, care se ridică la peste 550.000 de lei, este finanțat cu fonduri europene, atrase de Primăria Capu Câmpului prin Grupul de Acțiune Locală „Confluențe Nordice”.

Despre stadiul implementării proiectului, primărița Marcela Bîrsan a precizat că acesta se află în etapa de elaborare a Proiectului Tehnic pentru execuția lucrărilor.

„Îi rog pe oameni să fie înțelegători și să respecte indicațiile constructorilor, astfel încât lucrările să se desfășoare bine. Știu că va fi disconfort, însă altfel nu se pot asfalta drumurile”, a spus Marcela Bîrsan.

Și cum infrastructura rutieră este incompletă fără un sistem de iluminat public bine pus la punct, edilul de la Capu Câmpului continuă să lucreze la proiecte în acest sens. Dacă în prima etapă a programului Administrației Fondului pentru Mediu în comună au fost modernizate 350 de lămpi stradale, în cea de-a doua, Marcela Bîrsan a depus deja spre finanțare la AFM un nou proiect ce prevede modernizarea a încă 193 de corpuri de iluminat. Această investiție, estimată la aproape 900.000 de lei, se află în procedura de evaluare la Administrația Fondului pentru Mediu.

Școală nouă, la Capu Câmpului

 

Educația este cea mai importantă ramură a societății, întrucât stă la baza tuturor generațiilor care se succed de-a lungul timpului, iar o educație de calitate nu se poate face fără o infrastructură modernă, utilată complet, primitoare, armonioasă și captivantă. Drept urmare, în comuna condusă de primărița Marcela Bîrsan se va construi o școală nouă, modernă și dotată la standarde europene.

Unitatea de învățământ, care va găzdui elevii din ciclul primar, va fi construită de Compania Națională de Investiții, după proiectul depus de Primăria Capu Câmpului.

„Proiectul acestei școli a fost deja scos la licitație și sper ca într-un timp foarte scurt să fie desemnat câștigătorul, astfel încât să înceapă construcția. Investiția este una mare, de aproape 10 milioane de lei, și foarte importantă pentru copiii și nepoții noștri, dar și pentru profesorii care îi pregătesc pentru viață”, a mai spus edilul.

Și pentru că ne aflăm într-o eră a digitalizării, un alt proiect ce va contribui la îmbunătățirea calității învățământului și care va oferi elevilor și profesorilor din Capu Câmpului resursele și facilitățile necesare pentru un viitor de succes este în curs de implementare. Ne referim aici la proiectul  „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a tuturor unităților de învățământ din comună”.

Această investiție, care se ridică la aproximativ 1,3 milioane de lei, fonduri europene obținute prin PNRR, se află în procedura de achiziție publică, ceea ce înseamnă că în noul an școlar elevii se vor putea bucura de noile dotări.

În comuna Capu Câmpului, în desfășurare există și alte investiții de importanță, iar viitorul sună bine pentru localnici pentru că pe masa administrației publice locale se află, în continuare, proiecte ce vizează mai multe domenii.