Controale în barurile și în zona discotecii din Cajvana: Fast food închis și 100 de persoane legitimate

La data de 21.04.2023, în intervalul orar 00:00 – 04:00, Serviciul Ordine Publică din cadrul I.P.J. Suceava a organizat și desfășurat o acțiune cu efective mărite pe raza loc. CAJVANA, pe linia prevenirii infracțiunilor stradale și a faptelor antisociale generate în zona cluburilor, barurilor și discotecilor. 

La acțiune au participat polițiștii Serviciului Ordine Publică, sprijiniți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, polițiști din cadrul Polițiilor Orașelor Cajvana și Milișăuți, polițiști rutieri din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, luptători ai Serviciului Acțiuni Speciale – IPJ Suceava și lucrători de jandarmi din cadrul IJJ Suceava.  

Cu prilejul controalelor efectuate în incinta cluburilor / barurilor din orașul Cajvana și în zona adiacentă discotecii din localitate, precum și pe drumurile publice de pe raza orașului Cajvana, au fost legitimate peste 100 de persoane și au fost efectuate 27 de controale corporale, 8 persoane fiind avertizate cu privire la normele de conviețiure socială. 

Au fost verificați 10 agenți economici și s-a dispus suspendarea temporară a activității unui operator economic pentru pentru lipsa autorizației de funcționare. 

Au fost controlate 56 de autovehicule și au fost testați cu aparatul etilotest și drugtest 30 de șoferi. 

Au fost aplicate 16 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 7.360 lei.

În cadrul acțiunii, în jurul orei 01:30, pe drumul public din fața discotecii din orașul Cajvana a fost identificat un minor de 17 ani care consuma bauturi alcoolice în loc public. A fost sancționat cu amendă în valoare de 250 lei conform Legii 61/1991.

La ora 02:50 polițiștii Serviciului Ordine Publică, împreună cu lucrători SIC și SICE au identificat pe raza orașului Cajvana un agent economic având ca obiect de activitate servirea produselor tip fast food care era deschis fără a deține autorizație de funcționare și fără a avea afișat programul de funcționare. Deoarece s-a constatat nerespectarea prevederilor art. 73 pct. 1 și pct. 4 din O.G. 99/2000, s-au efectuat demersuri pentru inchiderea localului public, solicitându-se autorităților administrației publice locale suspendarea activității comerciale până la intrarea în legalitate. 

De asemenea, s-a stabilit că un club de pe raza orașului Cajvana a desfășurat activități de servire a consumatorilor după ora de inchidere, stabilită prin autorizația de funcționare, drept pentru care polițiștii Poliției Orașului Cajvana au sancționat persoana juridică în cauză cu o amendă contravențională în valoare de 1.500 lei, conform Legii 61/1991.

Polițiștii reamintesc că siguranţa tinerilor constituie o prioritate naţională a tuturor instituţiilor şi factorilor cu atribuţii în  domeniu, abordarea integrată a acestei problematici fiind esenţială pentru asigurarea unei dezvoltări optime a tinerei generaţii.

Totodată, la nivelul IPJ Suceava s-au dispus măsuri pentru organizarea periodică în toate zonele județului a unor acțiuni care să ducă la creșterea gradului de siguranță a tinerilor și la prevenirea consumului de alcool și droguri în rândul tinerilor.