Cozi infernale la granițele Rusiei cu mai toate țările vecine. Oamenii continuă să fugă în masă de mobilizarea decretată de Putin

Oamenii continuă să părăsească masiv Federația Rusă după începutul mobilizării ”parțiale” anunțate de Putin, cozi infernale formându-se la granițele cu mai toate țările vecine.

Cele mai lungi cozi sunt la frontiera cu Finlanda și Georgia. Rușii încearcă să părăsească țara pentru a nu fi trimiși să lupte în Ucraina, scrie deschide.md.

Între timp, portalul Meduza, care citează o sursă apropiată de Kremlin, anunță că autoritățile ruse încă nu planifică să închidă granițele pentru bărbați, dar situația s-ar putea schimba, dacă cetățenii vor continua să fugă în masă din țară.

Potrivit sursei citate, această decizie va fi luată personal de dictatorul Vladimir Putin după ce va primi recomandările necesare de la Ministerul Apărării, serviciile speciale și organele de forță.

Exodul civililor a început încă de ieri, imediat după ce președintele Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială pentru războiul cu Ucraina. Civilii părăsesc țara cu avionul, autobuzul, mașinile personale și chiar și pe jos, traversând hotarele cu țările UE, scrie psnews.ro.