Cresc cazurile de viroză în rândul copiilor. Medicii cer vaccin antigripal

La numai o săptămână de la începerea şcolii, cazurile de viroze în rândul copiilor au crescut semnificativ. Medicii de familie cer autorităţilor să distribuie rapid vaccinul împotriva gripei.

Au început sa crească deja cazurile de viroze în rândul copiilor, la doar o săptămână de la revenirea elevilor în bănci.

În unitatea de primiri urgențe a Spitalului Marie Curie din București au crescut deja cazurile de viroze în rândul copiilor, spun medicii.

Aceștia se așteaptă însă ca aglomerația din spitale sa apară în următoarele săptămâni, odată cu scăderea temperaturilor. Mai ales că se aşteaptă la diferențe uriaşe de temperaturi dimineaţa faţă de prânz.

Anul acesta, Ministerul Sănătății a anunțat că va debuta mai devreme vaccinarea antigripală, având în vedere ca va fi un sezon gripal mai agresiv.

Cu toate acestea, cele 1,5 milioane de seruri ajung în țară la începutul lunii octombrie, însă medicii spun că, de obicei, în cabinete, serurile ajung cu o întârziere de o lună.

Asta înseamnă ca vaccinarea populației la risc ar putea să înceapă în noiembrie, dacă medicii de familie nu vor avea prioritate, scrie psnews.ro.