Crește valoarea tichetelor de masă. Ciolacu: „Nimeni nu va pierde”

Vești bune pentru români. Premierul Ciolacu a spus, după ședința BPN, că valoarea tichetelor de masă va crește, din 1 ianuarie 2024, de la 35 de lei, la 40 de lei.

Marcel Ciolacu spune că bugetarii care au venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi tichete de masă.

Întrebat dacă tichetele de masă vor fi impozitate, potrivit noilor măsuri de austeritate care ar urma să fie adoptate săptămâna aceasta, Marcel Ciolacu a declarat că nu va fi nimic impozitat.

„La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a confirmat că salariații cu venituri mai mari de 8.000 de lei nu vor mai putea beneficia de această măsură.

„Cu adevărat, nu se vor mai da în sistemul bugetar tichete de masă pentru cei care au venituri de peste 8.000 de lei net”.

Sunt și mai multe probleme în ceea ce privește tichetele de masă ce trebuie rezolvate cât mai rapid, conform premierului.

„Marea problemă în cazul acestora este că la emitere se percepe un comision de 3%, la colectarea lor se percepe 3%, iar cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete. Eu cred că acest lucru este total incorect. Mi se par niște comisioane mult prea mari. Aceste comisioane se reflectă în prețurile alimentelor. Iar soluția este să stăm la masă și să hotărâm. Urmează să facem asta astăzi”, a conchis premierul Marcel Ciolacu, potrivit psnews.ro.