Crimă oribilă la Mediaș! Un adolescent de 17 și-a ucis mătușa nevăzătoare pentru a-i fura banii

Un adolescent de 17 ani este acuzat că și-a ucis cu cruzime mătușa, complet nevăzătoare, apoi ar fi violat-o.

Un tânăr de 17 ani și-a omorât și violat mătușa nevăzătoare ca să-i fure banii. Trupul neînsuflețit al femeii a fost descoperit abia după o săptămână, potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul din Sibiu.

Adolescentul le-a mărturisit anchetatorilor că a comis crima pentru a fura banii victimei, dar rudele spun că avea acces ușor la cardul bancar al femeii. Băiatul și-a înjunghiat mătușa, în timp ce aceasta dormea. Mai mult, familia bănuiește că tânărul se droga.

„Prim procuror adjunct Ruginosu Mihaela, în calitate de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, este împuternicită să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: În data de 15.12.2022

procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reținerea unui minor în vârstă de 17 ani din Mediaș, județul Sibiu, pentru săvârșirea infracțiunii de omor. Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză până în acest moment procesual rezultă următoarele: În data de 06.12.2022 inculpatul, care locuia împreună cu mătușa sa nevăzătoare, în vârstă de 35 de ani, într-un apartament situat în municipiul Mediaș, a luat hotărârea de a o omorî pentru a-i putea fura banii”, se precizează în comunicatul de presă.

Tatăl băiatului de 17 ani a descoperit crima, după o săptămână

Potrivit procurorilor, tatăl adolescentului a fost cel care a descoperit crima, după aproximativ o săptămână de la săvârșirea ei, și a anunțat organele de poliție.  Acesta s-a dus să o vadă, îngrijorat că nu mai răspundea la telefon. Femeia era înjunghiată și avea răni grave la cap. 

„În jurul orelor 22.00- 23.00 a înjunghiat-o pe aceasta cu un cuțit în zona gâtului în timp ce dormea și i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu un obiect din fier, urmare a loviturilor primite victima decedând. Imediat după aplicarea loviturilor inculpatul a întreținut cu victima decedată un raport sexual normal. A sustras apoi banii pe care victima îi deținea și, totodată, în zilele următoare a folosit fără drept cardul bancar al acesteia”, se mai precizează în comunicat, potrivit Agerpres.

Anchetatorii au stabilit că suspectul a luat și a folosit cardul victimei, în zilele care au urmat. Bunicul băiatului spune că adolescentul primea bani în mod regulat și că nu avea motive să recurgă la crimă pentru ei.

Bunicul suspectului:  „Îi dădea bani suficienți, cât avea el nevoie, dar dacă întrecea măsura, nu-i mai dădea. Probabil s-au certat. Foarte mult l-a ajutat. Acum de când a dat de prieteni, a dat de droguri, ca să pipe, a călcat pe bec, nu a mai fost ca altă dată”.

Adolescentul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile și va fi supus unei expertize psihiatrice, scrie kanald.ro.