De ce merită să-ți faci un implant dentar?

Ce sunt implanturile dentare?

Pentru înlocuirea dinților lipsă, optează pentru implanturi dentare, pentru că acestea te ajută să zâmbești din nou încrezător și rezistă foarte bine în timp. Implanturile dentare au forma unor cadre metalice ce sunt amplasate direct sub gingie și reprezintă un suport stabil pentru dinţii artificiali.

Avantaje implanturi dentare

Avantajul suprem constă în faptul că implanturile conferă o senzație mai naturală în comparație cu protezele sau punțile, care pot migra oferind o reală stare de disconfort. Unele persoane se află în imposibilitatea de a se suporta protezele din cauza durerilor și a stărilor generale de rău.

Un alt avantaj al implanturilor este că dinţii de alături nu trebuie şlefuiţi așa cum este cazul punților, astfel că aceștia se păstrează perfect intacți. Dacă vrei să beneficiezi de implanturi, trebuie să ai gingii sănătoase pentru a le susține.

Pentru a păstra sănătatea implanturilor trebuie să respecți regulile stricte de igienă orală și să faci controale dentare periodice pentru a păstra durabilitatea acestora. Dacă ai decis să-ți faci un implant dentar – află mai multe informații suplimentare și ia cea mai bună decizie.

Iar dacă te confrunți cu vreo anomalie dentară, cum ar fi o mușcătură defectuoasă este important să faci tot ceea ce este nevoie pentru a le corecta.

Probleme dentare ce pot fi depistate printr-un simplu consult la specialist

Pentru a obține rezultate optime într-un timp scurt pune-ți toată încrederea într-un medic specializat în ortodonție care deține o vastă experiență în domeniu. Experiența acestuia este absolut necesară pentru a obține un rezultat ce se ridică la nivelul așteptărilor chiar și celor mai exigenți clienți.

În ziua de astăzi, foarte mulți copii se confruntă cu diferite probleme dentare cum sunt: pierderea prematură a dinților de lapte, dinți blocați în erupție sau care erup în poziții anormale dar și creșterea asimetrică a maxilarelor sau dificultăți în masticație. Cu cât aceste probleme sunt descoperite mai repede, cu atât sunt mai ușor de tratat.

Din acest punct de vedere, vizita periodică la medicul stomatolog este absolut esențială. Începând cu vârsta de un an, copiii trebuie duși la control, pentru a înțelege încă de mici cât de importantă este sănătatea orală. Experiența medicului specialist poate transforma orice vizită la medic într-o experiență plăcută.