Deputații AUR Suceava îi solicită premierului Ciucă să retragă din Parlament proiectul de lege privind prevenirea separării copilului de familie: „Nu dorim alte cazuri «Bodnariu» sau «Furdui» chiar pe teritoriul țării noastre”

Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, i-au adresat o interpelare premierului Nicolae Ciucă prin intermediul căreia îi solicită retragerea PLX 145/ 2023 din Parlament și renegocierea PNRR pe această chestiune în care să prevaleze principiul creșterii copiilor în familia naturală.

Parlamentarii suceveni au precizat că pe ordinea de zi a Camerei Deputaților din data de 18-19 aprilie 2023 a fost spre adoptare Proiectul de Lege privind organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie.

„Deși scopul declarat al acestui Proiect de Lege este unul nobil, urmărindu-se sprijinirea familiilor aflate în situații de «risc», atragem atenția că în realitate se va putea ajunge la un veritabil «Barnevernet» al României, motiv pentru care se impune să luăm atitudine pentru că sunt create următoarele premise: 

 1. Prezumția de «culpabilitate» a părinților
 2. „Instituționalizarea” masivă a copiilor
 3. Creșterea rolului statului în „apărarea interesului copiilor” în detrimentul părinților.
 4. Implementarea unor măsuri abuzive, lipsind pârghiile legale și judiciare de control, prevenire și remediere.
 5. Restrângerea mediului familial doar la părinți, fiind exclusă familia naturală extinsă
 6. Implementarea unui sistem de tip «big brother», intitulat «Observatorul Național al Copilului», care poate viza orice copil din România.

Situațiile care pot conduce la intervenția statului în viața de familie sunt atât de extinse, încât majoritatea familiilor din România pot fi «beneficiare» ale acestui Proiect de Lege, cu sau fără voia lor, în mod întemeiat sau abuziv, dar «legal». 

Astfel, familiile vizate sunt cele în care se identifică oricare din următoarele situații:

 • situația economică precară a familiei
 • condiții de locuit precare existente în familie
 • starea de sănătate precară a unui membru al familiei
 • starea de dizabilitate a unui membru al familiei
 • nivelul de educație scăzut al membrilor familiei
 • anumite comportamente ale copilului, cum ar fi: comportament delincvent; consum de alcool și droguri;tentativă de suicid;abandon școlar unde Statul Roman a eșuat.

În concluzie, nu dorim un «Barnevernet» (Norvegia) în țara noastră. Nu dorim un «Jugendamt» (Germania) în România. Nu dorim alte cazuri «Bodnariu» sau «Furdui» chiar pe teritoriul țării noastre. Prin această inițiativă legislativă, mii de familii de români (plecați la muncă în străinătate din cauza incompetenței guvernului PSD-PNL-UDMR de a asigura un trai de viață decent) sunt în pericol de a-și vedea proprii copii instituționalizați cu forța, la adăpostul unei legi criminale.

Mai mult, nu trebuie uitat modul în care autoritățile din Germania și Norvegia au sancționat brutal educarea copiilor în spiritul credinței creștine poate fi considerată drept influență negativă. Astfel, au decis separarea forțată a copiilor de familii. Să nu uităm de tragedia prin care au trecut familiile Furdui și Bodnariu.

Prin această lege criminală, copiii noștri vor fi crescuți de beneficiarii parteneriatului civil! Este doar o chestiune de timp până când familia tradițională și valorile creștine vor fi înlocuite cu principiile neomarxiste.

Practic copii sunt smulsi brutal de langă părinți și încredințați spre creștere și educare unor străini despre care părinții lor nu știu nimic. De curând, o mama româncă, rezidentă în Danemarca își duce cu ultimele puteri lupta cu un sistem crud, lipsit de umanitate. Ea se înfometează cu disperare și este oficial în greva foamei pentru a atrage atenția opiniei publice asupra abuzului la care familia îi este supusă de ani buni și care, de 2 ani nu își vede fiul. Motivul este că la ultima întâlnire supravegheată de sistem “a invadat spațiul privat al acestuia” printr-o îmbrățișare.

Față de această situație vă adreseam următoarea interpelare:

Care este data la care veți interveni pentru retragerea PLX 145/ 2023 din Parlament și renegocierea PNRR pe această chestiune în care să prevaleze principiul creșterii copiilor în familia naturală”, se arată în textul interpelării.