Deputații AUR Suceava: „Investirea a două milioane de euro în deschiderea unor camere de injectare a drogurilor este o soluție greșită”

Deputații AUR Suceava, Florin Pușcașu și Dorel Acatrinei, i-au transmis o interpelare premierului României, Nicolae Ciucă, prin intermediul căreia au subliniat că „investirea a două milioane de euro în deschiderea unor camere de injectare a drogurilor este o soluție greșită”.

„Înţelegem din mass-media că direcţia de programe antidrog din cadrul Ministerul Sănătăţii – România are în vedere o investiţie de 2 milioane euro (resurse provenite din taxa pe jocurile de noroc) pentru deschiderea unor camere de injectare a drogurilor. Motivaţia fiind una de-a dreptul puerilă şi anume să se limiteze transmisia bolilor prin folosirea multiplă a seringilor de mai mulţi consumatori.
Federația Neguvernamentală Antidrog se întreabă dacă se vor asigura şi drogurile pentru consumatori sau doar seringile?
Noi ne întrebăm dacă s-a schimbat legislaţia privind punerea la dispoziţie a unui spaţiu pentru consum de droguri, fapta ce se pedepseşte penal.
Solicităm să ni comunice dacă există această temă la nivelul ministerului Sănătăţii în contextul în care nu a avut nici măcar o campanie de prevenire a consumului de droguri dar are campanii de «protejare» a sănătăţii consumatorilor.
În ţările occidentale taxa pe jocurile de noroc sau taxa pe viciu se foloseşte strict pentru prevenirea consumului de droguri, alcool sau tutun.
Față de această situație pentru corectă informare a cetățenilor vă rugăm să precizaţi răspunsul la următoarea interpelare:
Veţi susţine Ministerul Sănătăţii pentru investirea a 2 milioane de euro în vederea deschiderii unei camere pentru injectarea drogurilor?”, se arată în textul interpelării.