Deputatul Acatrinei, către premierul Marcel Ciolacu: „Opriți coșmarul sucevenilor dat de incompetența autorităților față de reabilitarea podului de la Milișăuți”

Deputatul AUR de Suceava Dorel Acatrinei i-a adresat o nouă interpelare premierului Marcel Ciolacu prin intermediul căreia i-a solicitat să „oprească coșmarul sucevenilor dat de incompetența autorităților față de reabilitarea podului de la Milișăuți, județul Suceva”

„Monumentul impotenței, așa pot fi catalogate rezultatele autorităților cu privire la reabilitarea podului de la Milișăuți, județul Suceava.

Podul de la Milişăuţi de pe DN 2H Suceava-Rădăuți a suportat o serie de reparaţii în anul 2018, când, în urma căderilor masive de precipitaţii, una dintre pile s-a deplasat, necesitând detonarea şi reconstrucţia totală a deschiderilor 6 şi 7 (ultimele, pe sensul de mers dinspre Suceava spre Milişăuţi).În februarie 2020, trotuarul de pe pod s-a surpat cu tot cu balustradă, pe o porţiune de 27 de metri, ajungând în albia râului Suceava.

Din februarie 2020, așadar de mai bine de doi ani și jumătate, pe podul de la Milișăuți se circulă alternativ, cu semafoare. Podul de la Milişăuţi a fost construit în anul 1962, are lungimea totală de 206,20 m, fiind prevăzut cu şapte deschideri, o lăţime a părţii carosabile de 6,30 m şi două trotuare pietonale. Acum este amenajat un pod alternativ care și acesta se surpă o data pe lună.

Termenul de finalizare a lucrării era iunie 2023 care este deja decalat official iar de curând s-a surpat și podul de ocolire amenajat pe timpul reparațiilor.

Autoritățile publice nu sunt în stare să repare un pod de 200 m.

Domnule Prim-Ministru, solicităm să vă implicați personal la Ministerul Transporturilor și/sau chiar la Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRPD) Iași și să găsiți resursele financiare și umane pentru reabilitarea podului de la Milișăuți în timp scurt. 

Față de această situație solicit să răspundeți la următoarea interpelare:

 Care este data la care va fi reabilitat și dat în folosință în stare de siguranță podul de la Milisauti, judetul Suceava?”, se arată în textul interpelării.