Deputatul Angelica Fădor: „Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a adoptat un raport favorabil, ce vizează respectarea de către România a obligațiilor de membru al Consiliului Europei”

Deputatul PNL de Suceava angelica Fădor a informat că Plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a adoptat, cu largă majoritate, un raport favorabil, care vizează respectarea de către România a obligațiilor de membru al Consiliului Europei în domenii cheie, precum statul de drept, drepturile omului și funcționarea instituțiilor democratice.
„În cadrul Comisiei pentru monitorizare, toate amendamentele delegației PNL au fost aprobate cu o largă majoritate.
 De precizat că tot mai multe state și tot mai mulți reprezentanți ai instituțiilor europene își afirmă sprijinul pentru aderarea României la spațiul Schengen. Am dovedit că putem securiza frontiera de est a Uniunii Europene în cele mai dificile condiții.
Spunem clar și răspicat: România poate securiza o frontieră a zonei Schengen în orice condiții. Includerea României și Bulgariei în zona Schengen va face toată Uniunea Europeană mai sigură, va face toată zona Schengen mai sigură.
Românii și-au câștigat dreptul de a călători fără controale la granițele noastre. Comisia Europeană confirmă din anul 2011 că România și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile”, a spus deputatul sucevean.