Deputatul Angelica Fădor susține acordarea de vouchere de vacanță și în sectorul privat. Dezbatere publică, la Vatra Dornei

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a participat joi, 27 aprilie, la Vatra Dornei, la dezbaterea publică a initiativei legislative ce propune acordarea de vouchere de vacanță și în sectorul privat. Evenimentul s-a desfășurat în Sala Oglinzilior din cadrul Primăriei Vatra Dornei și s-a bucurat de prezența ministrului Antreprenoriatului și Turismului, suceveanul Daniel Cadariu, dar și a mai multor primari din zonă.
„Inițiativa legislativă, a cărei co-inițiator sunt, prevede acordarea de vouchere de vacanță în sectorul privat, iar finanțarea acestora se va face de la Bugetul de Stat.
4,2 milioane de angajați din sectorul privat ar putea beneficia de aceste vouchere in valoare de 1450 lei/an și în acest fel s-ar elimina discrepanțele dintre cele două categorii de angajați: bugetari și sectorul privat.
În plus, investiția va revitaliza industria HORECA, dar și cele conexe, precum transportul, comerțul și serviciile, iar cca 60-65% din această investiție se va întoarce la Bugetul de Stat sub forma TVA, taxe, impozit pe salarii, impozit pe profit, etc.
Un lucru este clar, turismul are nevoie de sprijin, pentru ca a fost una dintre cele mai afectate ramuri ale economiei în perioada pandemiei, iar impactul negativ a contribuit la desființarea a zeci de mii de locuri de muncă, la închiderea a numeroase unități de cazare, iar efectele s-au resimțit în industriile conexe și în bunăstarea oamenilor”, a declarat deputatul Angelica Fădor.