Deputatul Dorel Acatrinei le cere premierului și ministrului Justiției să analizeze activitatea Danielei Mitrea, fost judecător al Curții de Apel Suceava, după ce aceasta a vorbit la mitingul organizat de PNL Suceava

Deputatul AUR de Suceava Dorel Acatrinei le-a adresat o interpelare premierului Marcel Ciolacu și ministrului Justiției, Alina Gorghiu, prin intermediul căreia solicită formarea unui dosar de analiză și investigare a activității Danielei Mitrea, fost judecător al Curții de Apel Suceava, cu privire la cauzele (dosarele) din perioada 2008 – 2022 în care a fost parte Consiliul Județean Suceava, ca urmarea a prezenței acesteia ca vorbitor alături de Gheorghe Flutur la mitingul politic al PNL.

Parlamentarul sucevean a explicat că, în data de 04.02.2024,  Gheorghe Flutur, în calitate de președinte al Consiliului Județean Suceava și președinte PNL Suceava, a organizat un protest împotriva creșterii în simpatia electoratului a partidului AUR.

„Specializat în manipulare și diversiune, Gheorghe Flutur a  convocat angajații din primăriile comunelor din județul Suceava, primari și consilieri locali, care, fiecare trebuia sa aducă câte 10 oameni pentru a «sărbători» faptul că județul Suceava are o groapă de gunoi în Pasul Mestecăniș, că județul Suceava este pe locul 1 la cetățeni români plecați la muncă în diaspora, pe locul 1 pe țară la accidente mortale construind și un Zid al Morții  și faptul că, până în prezent,  DNA Cluj nu a extins cercetările în cazul vicepreședintelui CJ Suceava, Cristinel Crețu, ridicat în urma unui flagrant unde s-au găsit 40.000 euro (după alți 40.000 euro cu 1 an în urma) ce au fost pretinși de la patronul firmei Autotehnorom ce avea în derulare construcția drumului axial Suceava—Iași și era condiționat de actualizarea sumelor contractului, conform legii, plătibili doar dacă este dispus, citez: «să dea din urechi».

 În tot acest context, pe scena special amenajată din fața Casei de Cultură Suceava, la acest miting politic s-au perindat mai mulți vorbitori, care, încercau sa-i convingă pe oameni să voteze Gheorghe Flutur și PNL. Printre acestia, justițiabilii au avut surpriza ca, pe scenă să apară judecător Daniela Munteanu Mitrea care făcea politică pro Flutur la acest eveniment unde Gheorghe Flutur, practic, își lua rămas bun de la electoratul sucevean, după cei 20 ani în care a influențat politica județului.

Ulterior, mass-media a aflat că doamna judecător s-a pensionat în anul 2023. Cu toate acestea este necesară analiza și investigarea cauzelor (dosarelor) în care a fost parte Consiliul Județean Suceava și au fost soluționate de judecător Daniela Munteanu Mitrea întrucât aceasta a soluționat cu precădere cauze privind achizițiile publice.

Acest lucru este necesar deoarece Gheorghe Flutur și acoliții lui spuneau adesea primarilor că  au relații in justiție și pot obține o soluție favorabilă în orice dosar.

Astfel, este necesară o investigație asupra modului cum a fost înfăptuită justiția de judecător Daniela Munteanu Mitrea în cauzele în care a fost parte Consiliul Județean Suceava întrucât justițiabilii și mass-media, sunt îngrijorați, că ar fi putut exista posibilitatea sa fie avantajat Consiliul Județean Suceava pentru o eventuală carieră politică viitoare.

Precizăm că nu mai avem încredere în Ministrul Justiției, Alina Gorghiu care este si membru de drept al Consiliului Superior al Magistraturii și solicităm să monitorizați dacă va trimite Consiliului Superior al Magistraturii o sesizare în acest sens.

Față de această situație vă rog să răspundeți la următoarea interpelare: La ce data veti solicita CSM declansarea unei investigații față de modul cum au fost soluționate dosarele în care era parte Consiliul Județean Suceava, de către judecător Daniela Munteanu Mitrea?”, se arată în textul interpelării.