Deputatul Florin Pușcașu: „Moțiunea de cenzură singura noastră modalitate de a lupta împotriva măsurilor fiscale propuse de Guvernul Ciolacu”

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu  susține că măsurile fiscale pe care Guvernul Ciolacu încearcă să le implementeze printr-o Ordonanță de Urgență nu sunt în favoarea românilor și a intereselor românești. Declarația a fost făcută vineri, 25 august, într-o conferință de presă, în cadrul căreia deputatul sucevean a subliniat că Partidul Alianța pentru Unirea Românilor va depune o moțiune de cenzură, dacă Guvernul își va asuma răspunderea pe noile măsuri fiscale.

„Ceea ce încearcă premierul Marcel Ciolacu să impună acum prin asumarea răspunderii va primi din partea AUR un răspuns foarte ferm. Deja am anunțat că vom depune o moțiune de cenzură, aceasta fiind singura noastră modalitate de a lupta împotriva acestor aberații în plan politic pe care Guvernul le clamează a fi salvatoare”, a declarat deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu.

Parlamentarul sucevean a spus că acesta măsuri fiscale vor avea un impact profund negativ asupra mediului de afaceri și a cetățenilor României.

„Ceea ce încearcă Guvernul să facă este un comportament mimetic pe care nu îl mai crede nimeni, o serie de măsuri care vor spori povara prin supraimpozitarea românilor și probabil vor determina și închiderea multor întreprinderi mici și mijlocii românești. Sunt măsuri pe care noi le contestăm. Credem că reechilibrarea bugetară pe care încearcă Guvernul să o facă prin această ordonanță de Guvern trebuie să aibă o altă perspectivă. Ar trebui să se bazeze în principal pe impozitarea marilor companii, care, din păcate, prin așa-zisa lor optimizare fiscală reușesc să evite plăți substanțiale la bugetul României, iar firmele mici vor ajunge să-și închidă activitatea pentru că nu vor mai suporta regimul fiscal pe care îl preconizăm prin implementarea acestui plan”, a adăugat parlamentarul sucevean.

El a adăugat că în vederea obținerii unui acord de la Bruxelles, Guvernul Ciolacu încearcă forțarea unor măsuri total nepopulare, în momente în care este nevoie de viziune, de voință politică și de coeziune socială și nu de dezbinare și de fărâmițarea societății.

„Vremurile pe care le trăim au nevoie de o politică în favoarea românilor, deoarece doar prin eforturi conjugate ale românilor vom putea să le depășim și să ajungem să oferim prosperitate cetățenilor”, a conchis deputatul Pușcașu.