Deputatul Gheorghiu: „Norocul României este că Șoldan nu a fost evaluat la testările PISA. Este evident că, deși vede, aude, nu înțelege nimic”

Deputatul liberal Bogdan Gheorghiu, fostul ministru al Culturii, a transmis miercuri, 20 decembrie, un răspuns  la cel mai recent comunicat de presă transmis de deputatul social-democrat George Șoldan.

Redăm în continuare mesajul parlamentarului Gheorghiu:

„Norocul României este că deputatul Șoldan nu a fost evaluat la recent efectuatele testări PISA. Este evident faptul că, deși vede, aude, nu înțelege absolut nimic. 
Dacă până acum puteam spune că citeam cu uimire și indignare atacurile imberbe ale tânărului Șoldan la adresa președintelui Gheorghe Flutur, aceasta ultimă ieșire efectiv m-a dezgustat prin amalgamul de minciuni și denigrări greu de digerat de către orice om decent.
În primul rând, dorind să-l atace pe domnul Flutur, deputatul Șoldan jignește întreaga comunitate a județului Suceava, afirmând că este printre cele mai nevoiașe comunități din țară și că sucevenii nu au unde munci. Evident știm cu toții că, dimpotrivă, există o criza acută de forță de muncă la noi în județ datorată numărului mare de pensiuni și alte afaceri turistice deschise în ultimii ani în Bucovina din ce în ce mai vizitată.

Chiar în Cajvana, localitatea de baștină a lui Gavrilă Mîrza și a urmașului său Șoldan, oamenii de afaceri au deschis sere care vând căpșuni și alte produse naturale și principala lor problemă e tocmai lipsa forței de muncă. Cum se împacă asta cu afirmația imaturului deputat căjvanean cum că sucevenii nu au unde munci? Cum crede acesta că vor reacționa mândrii bucovineni când citesc că Șoldan îi numește cei mai nevoiași din țară crezând ca așa îl denigrează pe Gheorghe Flutur?

Dar denigrarea județului de către junele deputat căjvănean nu se oprește aici: administrații județene din toată țara și mai ales din Moldova privesc cu o invidie admirativă multitudinea de realizări din Suceava, de la Fălticeni – cu modernizarea bazei nautice, continuând cu muzeul din Siret, aeroportul care va instala în curând un sistem pentru aterizarea pe timp de ceață pe care îl mai are doar Otopeniul în tara, noul elicopter SMURD al spitalului, gazul metan de la Vatra Dornei și aici am enumerat doar câteva lucruri punctate zilele acestea de către administrația suceveană, pe lângă multe altele pe care sucevenii le cunosc. În acest context, deputatul care ar trebui să fie de Suceava, Soldan, spune ca Gheorghe Flutur nu a făcut nimic în 20 de ani de guvernare județeană.

Pe lângă faptul că președintele Flutur nu a încheiat încă al treilea mandat (asta însemnând 11 ani la CJ) Șoldan jignește inteligența sucevenilor vorbind din postura de urmaș al lui Gavril Mîrza, cel care chiar a condus 24 de ani județul nostru pe care l-a înglodat în datorii cu “Utilități și Mediu”, proiect care nu a adus gaz în localitățile plătitoare, același Mîrza care a ținut în anonimat Bucovina românească. Crezând că oamenii au uitat dezastrul administrației Mîrza, PSD îl scoate la înaintare pe urmașul acestuia, tânărul căjvanean Șoldan. Ca să fie un tablou al tupeului absolut, Șoldan jignește și echipa PNL afirmând ca noi, cei din conducerea PNL Suceava, îl lăudăm și îi pupăm mâna președintelui Flutur pentru a prinde un loc pe liste. Îi spun doar ca pe noi nu ne aliniază președintele partidului la restaurantul pensiunii Iristar pentru a plăti chiolhane, ci avem ședințe civilizate la partid, în timp ce dumneavoastră aveți directivă de partid să stați până la 4 dimineața la petrecere, dacă șeful n-are somn, chiar dacă asta înseamnă șefi de deconcentrate internați în spital”, a transmis Bogdan Gheorghiu.