Deputatul Mirela Adomnicăi: „Românii pot beneficia de credite extinse de până la 150.000 de lei, garantate de stat, cu dobânzi și comisioane subvenționate”

Deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a anunțat că românii pot beneficia de credite extinse de până la 150.000 de lei, garantate de stat, cu dobânzi și comisioane subvenționate.

Deputatul sucevean a precizat că marți, 21 martie, au fost aprobate în Comisia pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților modificările prin care Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, condus de Gabriela Firea, a decis extinderea programelor de creditare Family Start și Student Invest.

„În cadrul celor două programe, implementate spre sfârșitul lui 2022,  au fost contractate până în prezent nu mai puțin de 650 de credite, respectiv 500 pentru studenți și 150 pentru familiile aflate la început de drum.

Ca urmare a numeroaselor solicitări venite de la cetățeni, Ministerul Familiei a decis creșterea sumelor care pot fi accesate în cadrul celor două programe, respectiv Student Invest: de la 50.000 de lei la 75.000 de lei și Family Start: de la 75.000 de lei la 150.000 de lei.

Mai mult, au fost extinse și categoriile persoanelor eligibile, vârsta acestora, sumele acordate și destinația utilizării banilor.

În cadrul programului Student Invest s-au introdus categorii noi de solicitanți: medici rezidenți, masteranzi și doctoranzi, iar vârsta eligibilă va crește la 45 de ani.

De cealaltă parte, în cadrul programului Family Start beneficiari pot fi, prin noile modificări aduse, și familiile monoparentale, din ce în ce mai multe în România, dar și asistenții maternali care au copii în plasament.  

De asemenea, tot pentru acest program au fost adăugate noi categorii de cheltuieli eligibile, cum ar fi achiziția de panouri fotovoltaice, renovarea locuinței, achiziția unei mașini second-hand sau cumpărarea de electrocasnice noi.

Noile modificări urmează să treacă prin alte două comisii, iar săptămâna viitoare să fie votate în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională.

Nu mă îndoiesc că vor fi aprobate, iar cele două programe vor ajuta cât mai mulți tineri și nu numai”, a transmis deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi.