Deputatul Pușcașu, către premierul Ciolacu: „Când veți trimite corpul de control al Primului Ministru la CJ Suceava, întrucât sunt semnale că Gheorghe Flutur risipește bani europeni pentru a organiza paranghelii cancelarului Austriei, Karl Nehammer”

Deputatul AUR de Suceava Florin Pușcașu îi solicită premierului Marcel Ciolacu să trimită corpul de control al Primului Ministru la Consiliul Județean Suceava, „întrucât sunt semnale că Gheorghe Flutur risipește bani europeni pentru a organiza paranghelii cancelarului Austriei, Karl Nehammer”.

„Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a organizat în perioada 6-7 martie, la Romexpo lansarea pe plan international a stigăturii OAKAKA, cu ocazia venirii lui Karl Nehammer, cancelarul Austriei la Congresul Partidului Popular European(PPE). La acest congres președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a fost desemnată de către PPE pentru un nou mandat la președinția Comisiei Europene. Probabil pentru a duce mai departe contractul cu Pfizer care este practic copilul lui Ursula. Acest contract a adus un prejudiciu de 1 miliard de euro în dauna Românie în cazul vaccinurilor Covid 19 dosar în care fostul premier Florin Cîțu a fost inculpat de DNA, întrucât a achiziționat vaccinuri care au expirat.

Disperarea lui Gheorghe Flutur este că PNL (PDL) mai contribuie la portofoliul popularilor europeni doar cu 9%, conform ultimilor sondaje, riscând ca acest partid să fie dat afară din grupul popularilor europeni. Pentru a face pe plac popularilor europeni, Gheorghe Flutur a reținut încă 15 zile cu casă și masă plătită în București și pentru perioada 6-7 martie 2024 standul Bucovinei, care, a fost prezent în perioada 15-18 februarie 2024 la Romexpo, la Târgul de Turism al României. Toate acestea pentru a aduce osanale lui Karl Nehamer și lui Ursula von der Leyen, cei care țin România în afara Schengen.

În loc ca Gheorghe Flutur să întărească prezența județului Suceava la Târgul de Turism de la Berlin din perioada 05-07 martie 2024 unde există publicul țintă identificat de operatorii de turism pentru promovarea vacanțelor în județul Suceava, acesta a preferat să aducă osanale liderilor europeni, care, să îl salveze cu un loc de europarlamentar întrucât ultimile sondaje de opine, îl creditează cu 28%, pentru Consiliul Județean Suceava. 

Până la această oră nu știm dacă a fost deplasat și ansamblul artistic Ciprian Porumbescu, dar știm că Gheorghe Flutur a declarat că la stand a fost expusă o pictură naivă.

Naivi au fost sucevenii care au votat un baron local zis și OAKAKA.

Față de această situație solicit să răspundeți la următoarea interpelare:

 (1)La ce dată veți opri risipa banului public și când veți trimite corpul de control al Primului Ministru pentru a vedea dacă sunt deturnați bani europeni de către Gheorghe Flutur?”, se arată în textul interpelării.