Deputatul Șoldan, la Ziua comunei și Festivalul Produselor Tradiționale de la Cornu Luncii: „Să susținem producția românească și pe antreprenorii români!”

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan a luat parte duminică, 2 iulie, la două evenimente de răsunet din comuna Cornu Luncii: Ziua comunei și Festivalul Produselor Tradiționale. Parlamentarul sucevean l-a felicitat pe edilul Gheorghe Fron pentru buna organizare, subliniind că cel din urmă este unul dintre cei mai gospodari primari.
Totodată, Șoldan a apreciat implicarea edilului în  promovarea localității și în sprijinirea micilor producători locali.
„Duminică, 2 iulie, am participat la Ziua comunei Cornu Luncii și, totodată, la cea de-a VII-a ediție a Festivalului Produselor Tradiționale.
Domnul primar Gheorghe Fron, unul dintre cei mai gospodari primari pe care îl cunosc, mi-a prezentat mai mulți producători de produse autentice românești, meșteșugari populari, susținători și iubitori de produse tradiționale românești.
Printre ei am avut bucuria să-l reîntâlnesc pe Marius Buză, tânărul care după 12 ani de muncă în Londra s-a reîntors pe meleagurile natale și în urmă cu un an, tot de Ziua Comunei Cornu Luncii, a deschis la Sasca Nouă: Satul românesc de altădată.
Un loc de poveste și mai ales de vizitat, care redă în cel mai autentic mod posibil imaginea satului din regiunea Moldovei.
Marius mi-a vorbit direct despre adevăratele probleme ale tinerilor antreprenori, ale producătorilor locali.
De altfel, în alocuțiunea pe care am ținut-o de pe scena festivalului, alături de primarul Gheorghe Fron, le-am povestit oamenilor pe scurt chiar despre proiectul de lege al cărui inițiator sunt: Lanțul Scurt de Aprovizionare. 
Pe scurt: obligarea instituțiilor de stat (cantine, spitale, universități, școli, magazine) să achiziționeze minimum 50% din alimente de la producătorii locali, fără intermediari.
Și, dat fiind faptul că mă aflam și la Festivalul Produselor Tradiționale, l-am felicitat pe primarul Gheorghe Fron încă o dată pentru activitățile de promovare a comunei, îndemnându-i pe locuitorii din Cornu Luncii, dar și pe toți sucevenii, în general, să consume cât mai multe produse de la producători locali.
Să susținem producția românească și pe antreprenorii români!”, a transmis deputatul PSD de Suceava George Șoldan.