Detaliile incendiului de la pensiunea din comuna Mălini

Incendiul izbucnit sâmbătă, 10 februarie, în jurul orei 13.00, la pensiunea comuna Mălini a fost lichidat de pompierii militari și civili suceveni după mai bine patru ore de eforturi.

Potrivit ISU Suceava, flăcările au izbucnit în zona camerei tehnice, amplasată între cele două clădiri de cazare, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu (electric) defect.  Din fericire, nu a fost victime, pensiunea respectivă fiind închisă încă din data de 30 decembrie 2023 exact pentru nerespectarea cerințelor de securitate la incendiu.

„Mai precis, planșeele de peste parter, etaj și mansardă erau construite din lemn, la fel ca și scara de evacuare a utilizatorilor (tot din lemn), constantându-se astfel încălcarea gravă a cerinței securitate la incendiu.

Astfel, proprietarii obiectivului turistic au fost amendați cu 100.000 de lei, iar ca sancțiune complementară, a fost oprită funcţionarea ori utilizarea construcţiilor sau amenajărilor”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, mr. Alin Găleată.