Directorul Liceului Filadelfia, Ioan Bădeliță, mesaj pentru părinții îngrijorați de alunecările de teren din curtea școlii: „Clădirile existente sunt în deplină siguranţă”

Ioan Bădeliță, directorul Liceului Teoretic Filadelfia, a transmis părinților copiilor care învață în cadrul acestei unități școlare că nu au niciun motiv de îngrijorare, în ceea ce privește alunecările de teren din curtea instituției de învățământ. Totodată, Bădeliță îi sfătuiește pe părinți să nu dea curs informațiilor deformate apărute în spațiul public, întrucât, dacă ar exista probleme, conducerea școlii ar informa imediat.

„Stimaţi părinţi am înţeles că sunt îngrijorări cu privire la siguranţa clădirilor şcolii şi, în consecinţă, a copiilor dumneavoastră care frecventează şcoala.
Vă asigur că nu este niciun temei de îngrijorare. Clădirile existente sunt în deplină siguranţă, fapt consemnat şi de Comisia pentru Situaţii de Urgenţă care a evaluat situaţia în urma alunecărilor de teren. Terenul a alunecat până la zidul de sprijin construit pentru consolidarea drumului şi nu este niciun semn că se va propaga dincolo de acest zid.
Vă asigurăm că noi suntem cei mai interesaţi să vă protejăm copiii, având această obligaţie legală, şi dacă ar fi identificate probleme v-am comunica.
Vă rog nu daţi curs unor articole din presă care prezintă situaţia dintr-o perspectivă catastrofală”, a transmis Ioan Bădeliță, directorul Liceului Teoretic Filadelfia.